Olet täällä

12.9.2019 - 13:20

Tietoa ja toritapahtuma - Paloma-hanke jalkautuu

Poroja
PALOMA - Poronhoidon, asutuksen, lomarakentamisen ja maatalouden välisistä ristiriidoista ratkaisuihin

Paloma-hanke järjestää Paloma-päivänä miniseminaarin kaupungintalon valtuustosalissa ja yleisötapahtuman torilla perjantaina 13.9.2019.

Vuodenvaihteessa käynnistetty Paloma-hanke hakee ratkaisuja poronhoidon, maanviljelyn, vakituisen ja loma-asutuksen yhteiselolle Koillismaalla. Hanketta vetää Luonnonvarakeskus (Luke) ja siinä ovat mukana Lapin yliopisto ja Suomen ympäristökeskus (SYKE).

Paloma-hankkeen tavoitteita ovat

  1. Selvittää poronhoidon, maatalouden, asutuksen ja lomarakentamisen välisten ongelma- ja ristiriitatilanteiden syitä ja vaikutuksia poronhoitoon sekä
  2. tuottaa ratkaisuja ongelmatilanteiden hallintaan ja ennaltaehkäisyyn.

Suurelle yleisölle hankkeen näkyvimpänä toimena lienee Paloma-hankkeen ylläpitämä Porovahti-puhelin, joka otettiin käyttöön 22.5.2019.  Samaan aikaan avattiin myös Porovahti-ilmoituslomake. Puhelin ja sen rinnalla nettilomake keräävät tietoa maanviljelijöiden, asukkaiden ja mökkiläisten porokohtaamisista Kuusamossa samoin kuin ongelmatilanteiden ratkaisuista. Kuusamon Porovahti-palvelua ylläpidetään syyskuun loppuun saakka.

Perjantaina 13.9.2019 on Poronhoidon, asutuksen, lomarakentamisen ja maatalouden välisistä ristiriidoista ratkaisuihin – PALOMA-päivä Kuusamossa. Tarkemmat tiedot tapahtumakalenterista

Lisätietoa hankkeesta 

Aiheeseen liittyvät asiasanat: