Olet täällä

1.6.2020 - 9:33

Rukan uudistunut asemakaavayhdistelmä

Ruka

Rukan uusi asemakaavayhdistelmä on julkaistu maankäytön verkkosivuilla kohdassa voimassa olevat kaavat . Yhdistelmästä on helposti nähtävissä koko Rukan asemakaavoitettu alue sekä rakennuspaikat, niiden käyttötarkoitukset ja rakennusoikeuden määrä. Yhdistelmästä on luettavissa myös kaavamerkinnät ja -määräykset sekä korttelikohtaiset rakentamistapaohjeet klikkaamalla karttaa oikean kiinteistön kohdalta.

Sivuston ylälaidassa on työkalupalkki, josta löytyy työkalut mm. kartan tulostamiseen sekä etäisyyden ja pinta-alan mittaamiseen. Kaavaotteen tulostaminen esimerkiksi myynti-ilmoituksen yhteyteen tai asemapiirroksen pohjaksi onnistuu näin ollen kätevästi omalta tietokoneelta. Tulostaessa pystyy suoraan määrittämään tulosteen mittakaavan sekä paperikoon. Rukan asemakaavayhdistelmällä ei ole virallisen kaavan statusta, vaikka kaavatieto onkin ajantasaista. Virallisen asemakaavaotteen voi tarvittaessa tilata maankäytön asiakaspalvelusta.

Verkkosivulta löytyy oma linkki aiemmin julkaistuun ranta-asemakaavayhdistelmään sekä lyhyt ohjeistus molempien kaavayhdistelmien käyttöön. Ranta-asemakaavayhdistelmän sisältöä on myös päivitetty nopeammin skaalautuvaan muotoon, mikä helpottaa yhdistelmän käyttöä entisestään.

Maankäytön asiakaspalvelu auttaa arkisin klo 9–15.