Olet täällä

5.11.2019 - 18:16

Onnea Vuotungin väki maisematekokilpailun 2019 voitosta

Poika istuu laiturilla
Palkinto on hieno osoitus yhteistyöstä ja sitoutumisesta yhteiseen hankkeeseen

Oulun Maa- ja kotitalousnaisten vuoden 2019 maisematekokilpailun maakunnallinen voitto on julkistettu tänään Pohjois-Pohjanmaan maakuntapäivillä Oulussa. Tänä vuonna ympäristönhoitotyöstä palkittavien toiminnan aiheena on ollut haitallisten vieraskasvilajien torjunnan hyväksi tehty työ.  

Maa- ja kotitalousnaisten maisematekokilpailun 2019 maakunnallinen voitto on myönnetty Kuusamon  Vuotungin maamiesseuran naisosaston ja Vuotungin yhteisen kalaveden osakaskunnan paikalliselle työlle vesiruton torjunnassa. Vuotungin kyläläiset palkittiin aktiivisesta ja erittäin tärkeästä paikallisesta työpanoksesta ja sitoutumisesta Elodea II yhteistyöhankkeessa. Vesiruttoa poistettiin nuottaamalla sitä vedestä 8-9 tonnia ja työ jatkuu 2020.  Kyläläiset tekivät yhteistyötä hankkeen ja paikallisen yrittäjän kanssa.  

Vesienhoito on keskeinen osa myös maiseman- ja luonnonhoitoa.  Vesiruton torjunta on tärkeää juuri Kuusamon alueella, koska laji viihtyy emäksisissä vesissä täyttäen niitä vihermassalla käyttökelvottomiksi. Laji leviää herkästi laajalle ympäröiviin vesialueisiin vesiväylien, veneiden ja kalastusvälineiden mukana.  Lajia käytetään mm. akvaarioissa, joista se voi levitä luontoon. Alueellinen tunnustus ja  Vuoden maisemateko 2019 palkintolaatta luovutetaan Oulun Maa- ja kotitalousnaisten piirikeskuksen edustajakokouksessa Haapavedellä 7.11.2019.

Aiheeseen liittyvät asiasanat: 

Uusimmat

Kevättulva
29.5.2020
Kaupungin ylläpitämät kesäreitit eivät välttämättä ole toistaiseksi kulkukelpoisia kevättulvien vuoksi.