Olet täällä

30.5.2018 - 21:06

Nopeat laajakaistayhteydet joka savuun

kaava_keskusta_kesa5.jpg
Kyselyn vastausaika on päättynyt.

Elämämme on joka päivä entistä digitaalisempi. Verkossa hoidetaan nyt pankkiasiat, varataan liput, käydään kauppaa, kysytään neuvoa, katsellaan elokuvia, seurataan ajankohtaislähetyksiä ympäri maailman ja hoidetaan virallisia asioita. Nopeaa, silmänräpäyksessä toimivaa tietoverkkoa tarvitsevat niin vakituiset kuin vapaa-ajan asukkaat, matkailijat ja yritykset. Tulevaisuudessa tiedonsiirtomäärät kasvavat ja kapasiteettia tietoverkkoihin tarvitaan lisää. Siihen on hyvä varautua viimeistään nyt.

Kuusamon kaupungin tavoitteena on nopeat ja toimintavarmat tietoliikenneyhteydet jatkossakin. Valtuuston iltakoulun linjausten mukaisesti halutaan varmistaa digitaalisen infran kehitys yhteistyössä eri toimijoiden kanssa.

Carunan, teleoperaattoreiden, Kuusamon kaupungin ja muiden julkisten ja yksityisten toimijoiden yhteistyöllä voidaan alentaa kaikkien osapuolten, myös loppukäyttäjien toteutus-, liittymä- ja ylläpitokustannuksia. Tällä kyselyllä kartoitamme kiinnostusta ja tarpeita digitaalisiin palveluihin ja nopeisiin yhteyksiin.

Verkkokyselyn lisäksi tehdään haastattelukierros joukolle alueella toimivia yrityksiä ja yhteisöjä.

Kansallinen strategia tukee digitaalisen infran kehitystä

Liikenne- ja viestintäministeriö valmistelee parhaillaan kansallista digitaalisen infrastruktuurin strategiaa. Strategialla on tarkoitus varmistaa, että digitaalinen infrastruktuuri mahdollistaa asumisen, työskentelyn ja yritystoiminnan kaikkialla Suomessa. Laajakaistatavoitteen saavuttaminen edellyttää teleoperaattoreilta merkittäviä investointeja kiinteisiin ja langattomiin verkkoihin vuoteen 2025 mennessä.

Samaan aikaan sähkömarkkinalaki edellyttää sähköverkkoyhtiöiltä huomattavia investointeja jakeluverkoston toimintavarmuuteen. Carunan sähköverkon parannushankkeiden suunnittelu Ruka-Kuusamo -alueella on parhaillaan käynnissä. Voit lukea lisää Carunan sähköverkonparannushankkeista ja tarkastella työmaakarttaa verkkosivulla www.caruna.fi/caruna/saavarma-sahkoverkko.

Miten matkapuhelinverkkosi toimii?

Jos haluat, voit vastata myös Telian, kaupunkiorganisaation tämänhetkisen mobiilipalvelujen toimittajan kyselyyn matkapuhelinverkon käytettävyydestä. Tähän kyselyyn voit siirtyä tietoverkkokyselyn kiitossivulta. Lomakkeella on myös lyhyt info siitä, miten omatoimisesti voit parantaa matkaviestimien kuuluvuutta.

 

Selvitysvaiheeseen osallistuvat Kuusamon kaupunki, Caruna Oy ja Telia Finland Oyj.

Lisätietoja antaa: 

Uusimmat