Olet täällä

7.10.2016 - 14:52

Kuusamon vaakuna postimerkkinä

Kuusamo vaakuna postimerkki
Valtakunnallisena Postimerkin päivänä 7.10.2016 Posti julkaisee monien kuntien ja kaupunkien kuntavaakunat postimerkkinä.

Kuusamon kuntavaakuna postimerkki tulee myyntiin Kuusamon alueella sijaitsevaan Postin toimipisteeseen, kaupungintalon neuvontaan ja Kuusamo-infoon samana päivänä 7.10 2016. 

Tämän lisäksi vaakunamerkki on myynnissä Postin verkkokaupassa. Osallistu arvontaan ja voita vuosilajitelma. Käy katsomassa, merkkien joukosta sinun kuntasi vaakuna ja äänestä suosikkimerkkiäsi osoitteessa http://posti.fi/kuntamerkit

Vaakunamerkit ovat 1. luokan Omakuvapostimerkkejä ja niitä myydään 1,50 euron hintaan. Postin verkkokaupassa merkkejä myydään arkeittain. Minimitilaus on 1 arkki, jossa on 10 postimerkkiä. Kuntavaakunapostimerkki on hieno keräilykohde!

Kuusamon vaakuna
Kuusamon kaupungin vaakuna on taiteilijoiden Kaj ja Terttu Kajanderin käsialaa vuodelta 1959. Punakentässä hopeinen juokseva poro, jonka yläpuolella kultainen revontuli.Vaakuna-aihe pohjautuu siihen, että Kuusamon historiassa on porolla melkoinen merkitys. Poro on ollut Kuusamolaisille erämaiden asuttajille tärkeä hoidokki, joskaan Kuusamoa ei nykyisin enää voida poronpitäjänä pitää, sillä poronhoito elinkeinona on Kuusamossa saanut maanviljelyksestä ja karjanhoidosta vahvan seuraajan.

Aiheeseen liittyvät asiasanat: