Olet täällä

11.12.2019 - 10:01

Kuusamo-mitali Oulangan tutkimusasemalle

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Tuomo Hänninen ja kaupunginjohtaja Jouko Manninen luovuttavat Kuusamo-mitalin nro 69 Oulangan tutkimusaseman johtaja Riku Paavolle

Kuusamon kaupunginhallitus on päättänyt myöntää kokouksessaan 28.11.2019 Oulangan tutkimusasemalle Kuusamo -mitalin nro 69. Mitalin saaja julkistettiin itsenäisyyspäivän kansalaisjuhlassa 6.12.2019.

Oulangan tutkimusasema on Oulangan kansallispuistossa Kuusamossa yhdystie 8693:n varrella ja Oulankajoen rannalla sijaitseva Oulun yliopiston alueyksikkö, joka toimii yliopiston alaisuudessa. Oulangan tutkimusasema on perustettu vuonna 1966 palvelemaan bio- ja geotieteellistä tutkimusta ja opetusta. Nykyisin asema on yliopiston monitieteinen alueellinen yksikkö, joka toteuttaa opetukseen ja tutkimukseen liittyvän perustehtävänsä ohella yliopiston aluetoimintaa Koillismaalla. Asema tarjoaa modernin tutkimus- ja koulutusympäristön niin tutkijoille, opiskelijoille, opettajille kuin kurssien, seminaarien sekä kongressien järjestäjille.

Strategiansa mukaisesti Oulun yliopisto haluaa edistää aineellista hyvinvointia ja sivistystä alueellisesti ja kansallisesti.

Lue lisää tiedotteesta tai verkkosivulta Kuusamo-mitali

Kuusamo-mitali on kuvanveistäjä, professori Terho Sakin suunnittelema pronssinen mitali. Kuusamo-mitali voidaan myöntää tunnustuksena kuusamolaiselle henkilölle tai yhteisölle ansioista tieteen, taiteen, urheilun tai muun kulttuurityön alalla, pitkäaikaisesta ja merkittävästä työstä yhteiskuntaelämässä tai merkittävistä valtakunnallisista tai kansainvälisistä saavutuksista.

Lisätietoja antaa: