Olet täällä

6.5.2020 - 17:24

Kirjasto avaa noutopalvelun 11.5.

Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti kirjastojen on nyt mahdollista aloittaa aineiston noutopalvelu (ns. take away –tyyppinen lainaustoiminta). Muut kuin lainaustoiminnan kannalta välttämättömät tilat tulee kuitenkin pitää suljettuina eikä oleskelua tai muuta toimintaa kirjaston tiloissa tule sallia ennen 1.6.2020.

Kuusamon pääkirjasto avaa ovet varatun aineiston noutopalvelulle maanantaina 11.5. Omatoimikirjasto ei edelleenkään ole käytössä, kirjasto Naturpolis on suljettu eikä kirjastoauto kulje.

Pääkirjastossakin vain pika-asiointi on mahdollista. Kirjastossa saa käydä palauttamassa lainat ja lainaamassa ennakkoon varatun aineiston. Muilta osin tilat, laitteet ja kokoelmat eivät ole käytettävissä. Samalla tulee pitää huolta hygieniasta, turvaväleistä ja riskiryhmien suojauksesta. Flunssaisena ei kirjastoon saa tulla.

Lainat voi palauttaa entiseen tapaan pääkirjaston palautusluukusta (kirjaston pääovesta oikealle). Aukioloaikana palautukset voi jättää myös aulassa oleviin palautuslaatikoihin. Kaiken aineiston laina-aikaa jatketaan automaattisesti 8.6. asti, joten palautuksilla tai uusimisella ei ole kiire.

Varausten viimeiset noutopäivät on myös siirretty kesäkuulle. Omat, noudettavissa olevat varaukset voi tarkistaa OUTI-verkkokirjaston omista tiedoista kirjautumalla sisään kirjastokortin numerolla ja pin-koodilla. Jos pin-koodia ei ole, valitse ”unohditko pin-koodisi”.  Omista tiedoista näkee myös oman varaustunnisteen.

Lähtiessäsi noutamaan varauksia ota mukaan kirjastokorttisi ja varaustunnisteesi (muotoa 1234-1234-1234 tai alias-nimi) sekä mahdollinen saapumisilmoitus.  Varausten noutoon on rajattu alue pääkirjaston toisessa kerroksessa, jonne varattu aineisto on järjestetty varaustunnisteen mukaan.  Varaukset noudetaan ja lainataan pääsääntöisesti itsepalveluna lainausautomaateilla. 

Varauksia voi noutaa pääkirjastosta maanantaista perjantaihin klo 13 -18. Riskiryhmille ja yli 70-vuotiaille on varattu noutoaika klo 12 -13.

Varauksia voi tehdä ja omien lainojen ja varausten tiedot voi tarkistaa OUTI-verkkokirjastossa.  Aineistoa voi varata ennakkoon myös sähköpostilla kirjasto@kuusamo.fi tai puhelimitse numerosta 040 860 8900. Jos varaamaansa aineistoa ei tarvitse tai halua noutaa, varaus kannattaa perua tai siirtää, jotta vältetään turhaa työtä ja jonotusta.

Myöhästymis- ja palautuskehotusmaksuja ei synny kiinniolon aikana.

Lisätietoja antaa: 
Sijainti: 
Aiheeseen liittyvät asiasanat: 

Uusimmat