Olet täällä

24.2.2020 - 14:31

Keskustan maanteiden parantaminen alkaa toukokuussa

Kitkantie - Havainnekuva Neljäntienristeyksestä

Maanteiden 18857 Ouluntaival ja 18856 Kitkantie parantamistyöt Kuusamon keskustassa noin 2,5 kilometrin matkalla alkavat toukokuussa. Työt valmistuvat kokonaisuudessaan lokakuussa 2021.

Hankkeeseen kuulu kiertoliittymän rakentaminen Mt 18856 Kitkantien ja Mt 18857 Ouluntaival risteykseen. Kiertoliittymä toteutetaan Shared Space -tyyppisenä liittymänä, jossa jalankulkijoilla on hyvin vapaa liikkuminen. Alueen valaistus toteutetaan erikoisvalaistuksena.

Urakkaan sisältyy lisäksi maanteihin liittyvien Kuusamon kaupungin katujen ja katuliittymien parantaminen, joista tärkeimmät ovat Kaarlo Hännisentie ja Kelantie. Lisäksi urakkaan sisältyy tie- ja katuvalaistustöitä, sähköautojen latauspaikkojen kaapelointitöitä, torialueiden rakentamistöitä sekä vesihuoltotöitä.

Kaupungin keskustan saneerauksella parannetaan kaupungin keskustan viihtyisyyttä ja esteettömyyttä sekä liikenneturvallisuutta.

Hankkeen urakkahinta on 5,5 milj. euroa. Hankkeelle on myönnetty EAKR-rahoitusta. Kustannuksiin osallistuu myös Kuusamon kaupunki ja Kuusamon EVO. Urakka on kaksivuotinen.

Päätoteuttajana hankkeessa on GRK Infra Oy.

Lisätiedot: Projektipäällikkö Antero Erkinjuntti, Lapin ELY-keskus, p. 0400 287 948, etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi

Linkki ELY-keskuksen tiedotteeseen: Kuusamon kaupungin keskustan maanteiden parantaminen alkaa toukokuulla

Aiheeseen liittyvät asiasanat: 

Uusimmat

Koronavirus 2020
30.11.2020
Koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilanteen vaikutukset Kuusamossa. Tutustu myös alueelliseen koronatiedotussivustoon.