Olet täällä

20.4.2018 - 10:36

Keskustan liikennejärjestelyjen parantaminen

Pysäköintialueet.jpg
Tiesuunnitelma valmistuu huhtikuun 2018 aikana

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus ja Kuusamon kaupunki ovat yhteistyössä laatineet suunnitelman Kitkantien, Ouluntaipaleen ja Kitronintien parantamiseksi. Tiesuunnitelma valmistuu huhtikuun 2018 aikana.

Suunnitelman keskeisenä tavoitteena on parantaa jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden asemaa sekä liikenteen toimivuutta ja turvallisuutta. Hankkeella halutaan kohentaa keskustan viihtyisyyttä, turvata kulkuyhteydet kiinteistöille ja esteetön liikkuminen alueella. Tavoitteena on myös edesauttaa kaupallisten palveluiden kehittymistä.

Tiesuunnitelmassa esitetään, että Kitkantien nykyiset vinopysäköintipaikat muutetaan pitkittäisiksi. Muutoksen on arvioitu vähentävän Kitkantien ja Ouluntaipaleen varrelta noin 90 pysäköintipaikkaa.  Poistuvista pysäköintipaikoista huolimatta Kitkantien välittömässä läheisyydessä tulee olemaan pysäköintipaikkoja yli 200 autolle. Kaiterantien varrella on jo pysäköintialue, josta on kävely-yhteys Kitkantielle. Lisäksi kaupunki on varautunut parantamaan Ervastin aukion ja Urheilukentän pysäköintialueita.

Aiheeseen liittyvät asiasanat: 

Uusimmat