Olet täällä

19.7.2019 - 14:32

Kaupunkipyörät häviävät katukuvasta

Kaupunkipyörät ja kypärät käyttövalmiina kesäkuussa 2019
Kokeilu päättyy heinäkuun loppuun mennessä

Kuusamon kaupunkipyörät hankittiin kaupunkilaisten käyttöön valtuustoaloitteen pohjalta. Kaupunkipyöriksi kunnostettiin käytettyjä pyöriä, jotka luovutettiin kaupunkilaisten ja matkailijoiden käyttöön kesäkuun 2019 alussa. Pyöriä oli yhteensä 20 kpl. Koillismaan osuuskauppa osallistui kokeiluun lahjoittamalla vastaavan määrän pyöräilykypäriä.

Pyörät ovat olleet erittäin kovassa käytössä. Hyvien kokemusten lisäksi kesän kokeilu osoitti, että käyttöohjeita ei aina noudateta ja ilkivaltakin on ajoittain runsasta. Käytössä ja käyttökunnossa olevien pyörien määrä on vajaassa kahdessa kuukaudessa laskenut alle puoleen.

Kaupunkipyörien kustannukset ovat olleet maltillisia. Resurssitarve niiden kunnossapitoon ja asemille palauttamiseen on kuitenkin arvioitu suuremmaksi kuin pyöristä saatu hyöty.

Kuusamon kaupunkipyörät kerätään pois käytöstä elokuun loppuun mennessä. Jos näet pyöriä muualla kuin niille varatuilla paikoilla, ole ystävällinen ja ilmoita siitä Muuntamoon puhelimitse 040 860 8756 tai 050 367 8496 tai sähköpostitse raili.jokiranta(at)kuusamo.fi.

Korjauskelpoiset pyörät kunnostetaan ja myydään kokeilun kustannusten kattamiseksi. Kaupunkipyörien jatkosta tehdään myöhemmin erillinen päätös.

Lue lisää viranhaltijapäätöksestä: Kaupunkipyöräkokeilun lakkauttaminen 2019

Tästä se alkoi: Kaupunkipyörät tulevat

Aiheeseen liittyvät asiasanat: