Olet täällä

1.4.2020 - 14:42

Kaupunginjohtajan katsaus

Kuukkeli, kuvaaja Hannu Hautala

Koronakatsaus

Koronaepidemiatilanne Kuusamossa on edelleen hiljainen. Kuusamolaiset ovat noudattaneet hyvin kehotusta jäädä kotiin ja välttää fyysisiä kontakteja. Kuusamon viranomaiskokouksissa käsitellään viikoittain meidän turvallisuustilannetta. Koronavirusepidemiaan on varauduttu kaikilla tahoilla ja valmistaudumme eri tavoin kuntalaisten hyvinvoinnin turvaamiseen.

Kuusamon kaupunginhallituksen päätöksen mukaisesti olemme käyneet tänään yhteistoimintamenettelyn mukaisia keskusteluja lomautuksista työntekijäjärjestöjen edustajien kanssa. Kuusamon kaupunki haluaa edelleen huolehtia siitä, että jokaisella on mahdollisimman hyvät edellytykset työskentelyyn. Haluamme etsiä kaikille työntekijöille ensisijaisesti työtä niin, että palkanmaksun perusteet säilyvät. Lomautukset saattavat kuitenkin koskea tämänhetkisen arvion mukaan 50 – 80 kaupungin työntekijää.

Kuusamon elinkeinoelämän kannalta valmiustilan vaikutukset ovat kovat. Yritykset ovat joutuneet lomauttamaan henkilöstöä tilanteesta johtuen. Työttömyysaste nousee reippaasti. Yritysten avuksi on tarjolla useita eri rahoituskanavia kansallisesti ja paikallisesti. Naturpolis kanavoi neuvontaa ja rahoitusta yritysten tueksi. Kunnille tarjotaan monenlaista kehittämisrahaa, joten nyt kaupunki kohdentaa lisävoimavaroja hankehakuun, mikä osaltaan luo lisätyötä.

Koronakriisin kestoa on vaikeaa arvioida. Osa rajoitustoimista ulottuu toukokuun loppuun. Voi olla että koko kesä menee viruksen kanssa painiessa. Kuusamolaisilla ja Kuusamon kaupungilla on vankka henkinen ja aineellinen perusta toipua tästä vastuksesta. Vielä meille myrskyn jälkeen aurinko paistaa.

Jouko Manninen
Kaupunginjohtaja

Aiheeseen liittyvät asiasanat: 

Uusimmat

Kevättulva
29.5.2020
Kaupungin ylläpitämät kesäreitit eivät välttämättä ole toistaiseksi kulkukelpoisia kevättulvien vuoksi.