Olet täällä

19.6.2019 - 12:00

Karhunkierroksella tapahtuu

Karhunkierros, Photo: Veera Vihervaara
Porontimajoen majalle johtava silta korjattu

Kuusamon kesäreittihanke 2018 – 2020 etenee. Karhunkierroksen varrella olevan, Porontimajoen majalle johtavan sillan korjaustyöt ovat valmistuneet. Kesäreittien kunnostus jatkuu Porontimajoen majan ja Kumpuvaaran laavun läheisyydessä.

Kesäreittien kehityshankkeen 2018 – 2020 ydin on kehittää valituista olemassa olevista reiteistä turvallisempia, helpommin saavutettavia sekä paremmin matkailun luontoaktiviteettien tämän päivän kysyntää tukevia kokonaisuuksia. Kehityshankkeen kohderyhmässä ovat valokuvauksen ja luontoliikkumisen harrastajat, patikoijat, polkujuoksijat ja päiväretkeilijät, maastopyöräilijät sekä melojat ja SUP-lautailijat. Hankkeen myötä perustetaan Kuusamojärven melontareitti ja kunnostetaan seuraavat reitit: Karhunkierroksen yksityismaaosuudet Konttaiselta Juumaan, Nissinvaaran reitti sekä Kuntivaaran polku. Reittien opastus uusitaan ja reittien rakenteet sekä käytettävyys saatetaan turvalliselle sekä kestävämmälle tasolle.

Kuusamon kesäreittien kehityshankkeen kohteita tuetaan Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahastosta, jota hallinnoidaan edelleen Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman 2014–2020 puitteissa. Hankkeen hyväksytty kokonaiskustannusarvio on 169 933,20€, josta EU:n osuus on 71 371,94€.
 

Aiheeseen liittyvät asiasanat: 

Uusimmat