Olet täällä

6.3.2019 - 10:34

Alueelliset yksityistiepäivät 20.3.2019 Muhoksella

Talvinen yksityistie
Yksityistiepäivien pääpaino uudessa yksityistielaissa ja tietosuoja-asetuksessa

Alueelliset Yksityistiepäivät järjestetään joka toinen vuosi. Päivän aikana käydään läpi ajankohtaisimmat yksityistieasiat, tänä vuonna peräti 16 paikkakunnalla. Tiepäivässä paneudutaan tienpitäjiä, teiden käyttäjiä ja mm. kuntia kiinnostaviin ajankohtaisiin asioihin.

Tällä kertaa pääpaino tulee olemaan uuden yksityistielain käsittelyssä. Laki tuo aika lailla muutoksia ennen kaikkea tiekuntien ja kuntien elämään, mutta laki muutti myös ulkopuolisen tien käytön oikeuksia ja maksuja. Myös Maanmittauslaitoksen yksiköintisuositukset uudistuvat 2019 alussa.

Yksityistiepäivän aikana kuullaan myös, miten uusi tietosuoja-asetus koskettaa tiekuntia ja mitä tulee tehdä. Tienpidon aiheita ovat muun muassa kantavuusmittaukset ja niiden tärkeys, uutuuksia metsätien tienpitoon ja tieliittymä.

  Ilmoittautumiset

  OTSO Metsäpalvelut ja Kuusamon kaupunki järjestävät maksuttoman kuljetuksen Kuusamosta, Taivalkoskelta ja Pudasjärveltä.
  Lisätiedot ja ilmoittautuminen kuljetukseen Heino Ervasti, heino.ervasti@otso.fi, p. 0400 287 499

  Ilmoittautuminen tilaisuuteen Alueelliset yksityistiepäivät 2019. Osallistumismaksu Suomen Tieyhdistyksen jäseniltä 82 €, ei jäseniltä 98 €.

  Päivä on tarkoitettu erityisesti

  • tiekuntien hoitokunnille, toimitsijamiehille ja yksittäisille osakkaille
  • kuntien yksityistieasioita hoitaville virkamiehille ja luottamushenkilöille (tielautakunta), jatkossa myös maakuntien edustajille
  • yksityisteiden moninaisille käyttäjäryhmille - metsäyhtiöille, elintarviketeollisuudelle, hevostalleille, metsästysseuroille jne…
  Aiheeseen liittyvät asiasanat: 

  Uusimmat