Olet täällä

Wanhan Raatesalmen Perinnepäivä

Tapahtuman ajankohta: 
La 20.7.2019 klo 11:00 – 16:00
Hintatieto: 

Tapahtuma on maksuton.

Ikäraja: 
S
Osoite: 
Käyntiosoite
Sossonniementie 96
93800
Kuusamo
Tapahtuman järjestäjän tiedot: 
Tapahtuman järjestäjä: 
Puutteenkylän kylätoimikunta/Wanha Raatesalmi
Puhelinnumero(t): 
Matkapuhelin
040-1502 606

Huikean suosion viime kesänä saaneet Wanhan Raatesalmen Perinnepäivät järjestetään tänä kesänä lauantaina 20.7. Tule nauttimaan idyllisestä perinnemaisemasta ja menneiden aikojen tunnelmasta Wanhalle Raatesalmelle. Perinnepäivä jatkaa Puutteenkylän puintipäivien 15-vuotista traditiota uudistuneena Wanhassa Raatesalmessa. Tapahtuma järjestetään Puutteenkylän kylätoimikunnan ja Wanhan Raatesalmen yhteistyönä.

Parina vuonna tapahtuman teema oli järvikala ja se sai erittäin suuren suosion, joten päätimme jatkaa kalateemaa tänäkin vuonna. Kyläläiset kalastavat tapahtumassa myytävät kalat ja päivän aikana vieraat pääsevät näkemään ja maistamaan kuinka Kuusamolaisesta järvikalasta syntyy maistuvia herkkuja!

Järvikalateeman huipentuma on Kantokylän kalastuskunnan nuottausnäytös klo 12.00 (säävaraus) 

Päivän aikana maalataan myös Raatesalmen vanhaa riihirakennusta vanhan ajan keittomaalilla. Kaikki halukkaat pääsevät maalaustalkoisiin. Perinnerakentamiseen sydämensä menettänyt arkkitehti Harri Ryynänen valmistaa päivän aikana maalia ja kertoo vieraille keittomaalin valmistuksesta sekä perinnerakentamisesta.

Paikalla on myös palkittu Puukkomestari Mauri Heikkinen. Heikkinen kertoo puukkojen valmistuksesta ja takoo päivän aikana. Hän myös jakaa tietoa puukkojen valmistuksesta kaikille kiinnostuneille. Takomista pääsee kokeilemaan myös itse!

Näytteillä on myös vanhoja traktoreita, Kuusamon mobilistien museoajoneuvoja sekä maamoottori!

Heinäkuu on villiyrttien rehevintä aikaa. Perinnepäivillä on tarjolla villiyrttituotteita sekä -neuvontaa, vinkkejä keruuseen ja herkkujen valmistukseen.

Wanhan Raatesalmen hevoset kyyditsevät lapsia ja lapsenmielisiä talutusratsastuksessa ja kärryajeluilla. Tämän lisäksi on mahdollista päästä kokeilemaan maastoratsastusta minimaastoilla. Minimaastot soveltuvat kouluikäisistä lapsista aikuisiin.

Wanhan Raatesalmen ihana kesäkahvila palvelee vieraita koko tapahtuman ajan.

PYSÄKÖINTI
Pysäköinti on jälleen järjestetty peltoparkkiin Wanhan Raatesalmen viereiselle pellolle. Liikuntarajoitteisille on järjestetty lähipysäköinti ihan tapahtuman tuntumaan. Seuraa opasteita.

BUSSIKULJETUKSET KESKUSTASTA 
Kaikista helpoin tapa saapua paikalle on linja-autokuljetus:
Ervastin aukio-->Wanha Raatesalmi
Klo 10:45, 12:45, 13:45
Wanha Raatesalmi-->Ervastin Aukio
Klo 13:15 Ja 16:00
Meno-paluu hinta 5€
Kyytiin pääsee myös matkan varrelta kaikilta pysäkeiltä