Olet täällä

Valtaa ja vastarintaa, kirjailijavieraana Mikko Pyhälä

Tapahtuman ajankohta: 
Ke 15.11.2017 klo 17:00 – 19:00
Paikka: 
Kuusamon pääkirjasto
Ikäraja: 
S

Suurlähettiläs emeritus Mikko Pyhälä avaa diplomaattiuransa arkaluontoisia aiheita kirjailijavierailullaan Kuusamon kirjastossa.

Tietokirjailija, suurlähettiläs emeritus Mikko Pyhälä kertoo muistelmateoksensa ”Valtaa ja vastarintaa” maailmanpoliittisesti arkaluontoisista tapahtumista Kuusamon kirjastossa keskiviikkona 15.11. klo 17 alkaen.

Tarkastelun kohteena ovat sodat Vietnamissa ja Afganistanissa, Sri Lankan sisällissota, Portugalin siirtomaasota Afrikassa, Tshekkoslovakian miehitys sekä Intian pääministerien Indira Gandhin ja Rajiv Gandhin murhat. Pyhälä kertoo myös salassa pidetystä tapaamisestaan Dalai Laman kanssa vuonna 1983 ja Tiibetin hengellisen johtajan lukuisista käynneistä Suomeen. Tapaamisesta ei jäänyt jälkeä edes arkistoihin.

Pyhälä aloitti diplomaattina Tsekkoslovakiassa 1970-luvun alussa ja on yli 40 vuotta kestäneen diplomaattiuransa aikana nähnyt erilaisia kriisialueita ja tavannut poliitikkoja, joiden tapaamisesta ei ole voinut julkisesti kertoa. Eläkkeelle Pyhälä jäi vuoden 2013 lopulla. Muistelmateoksessaan ”Valtaa ja vastarintaa” hän kertoo avoimesti työstään vallan kulissien takana.

Mikko Pyhälä sai jaetun Tieto-Finlandia -palkinnon teoksesta Amazonia vuonna 1992.

Karttapiste