Olet täällä

Talvisodan päättymisen 80-vuotismuistopäivä

Tapahtuman ajankohta: 
Pe 13.3.2020 klo 10:00 – 14:00
Paikka: 
Pyhän Ristin kirkko ja Kuusamon seurakuntatalo
Ikäraja: 
S
Osoite: 
Käyntiosoite
Kitronintie 11 / Kirkkotie 1 B
93600
Kuusamo
Tapahtuman järjestäjän tiedot: 
Tapahtuman järjestäjä: 
Kuusamon seurakunta/Kainuun rajavartiosto/Kuusamon kaupunki

Talvisodan päättymisen 80-vuotismuistopäivän vietto aloitetaan Kuusamossa perjantaina 13.3.2020  kirkkohartaudella klo 10 Pyhän Ristin kirkossa. Hartaudessa saarnaa rovasti Risto Kormilainen Suomussalmelta ja mukana on myös Tolpanniemen koululaisia.

Hartauden jälkeen Kuusamon kaupunki, seurakunta ja rajavartiosto laskevat seppeleensä sankarivainajien muistopatsaalle. Reserviläis- ja veteraanijärjestöjen sekä partiolaisten lippuvartio suojaa patsasta ja koululaiset sytyttävät kynttilän jokaisen sankarivainajarivistön päähän. Tilaisuuden päätteeksi lauletaan yhdessä Ystävä sä lapsien -virsi.

Kirkkokahvit alkavat klo 11 ja sen jälkeen pidettävässä pääjuhlassa puhuu kenraalimajuri evp. Lauri Puranen. Puranen on Ilmavoimien entinen komentaja. Nykyään hän työskentelee puolustusministeriön strategisten hankkeiden koordinaattorina ja hävittäjähankkeen ohjelmajohtajana. 

Muistojuhlassa esiintyvät myös Kuusamon Veteraanimieslaulajat sekä nuori pianisti Raisa Alasaarela. Tervehdyssanat lausuu Kuusamon sota- ja rintamaveteraaniyhdistysten puheenjohtaja Viljo Määttä ja loppuhartauden pitää kirkkoherra Taina Manninen. Juhla päättyy Maamme-lauluun.