Olet täällä

Perinnemaisemien kunnostusta mietitään Maalaispysäkki Arolassa

Tapahtuman ajankohta: 
To 6.8.2020 klo 16:00
Paikka: 
Maalaispysäkki Arola
Ikäraja: 
S
Osoite: 
Käyntiosoite
Kemijärventie 320
93800
Kuusamo
Tapahtuman järjestäjän tiedot: 
Tapahtuman järjestäjä: 
ProAgrian ja Oulun Maa- ja kotitalousnaisten Pohjoisen maisemahelmet -hanke, Maalaispysäkki Arola ja Arola ry.
Puhelinnumero(t): 
043 825 5253
Kalle Hellström
  • Niittytalkoot

Luonnonniityt ja erityisesti monilajiset pitkään hoidetut perinnebiotoopit ovat käyneet uhanalaisiksi viime vuosikymmeninä maatalouden muutosten myötä.

Hoidossa tärkeitä laiduneläimiä ei monilla alueilla ole enää niin hyvin saatavilla kuin aiemmin. ProAgria Oulun ja Oulun Maa- ja kotitalousnaisten toteuttama Pohjoisen maisemahelmet-hanke järjestää hoitoa arvokkaille perinnebiotoopeille ja antaa neuvontaa kohteiden hoitoon saamiseksi. Hanke järjestää elokuun alkupuolella Koillismaalla kaksi infotilaisuutta niittyihin liittyen: torstaina 6.8. Maalaispysäkki Arolassa Kuusamossa.

Yhteistyötahona on Maalaispysäkin lisäksi Arola ry, jonka tavoitteena on kunnostaa pohjoiskuusamolaisia perinnemaisemia. Tapahtuman aluksi kunnostetaan Arolan pihapiirissä olevaa vanhaa niittyä pensaikkoa raivaamalla. Tilalla on erilaisia eläimiä maisemanhoitoon ja yhdistyksellä on valmiudet ottaa hoitoon maisemakohteita lainaeläimilläkin, kertoo Maalaispysäkin yrittäjä Mari Törmänen. Tarjolla tietoa myös niittyjen kunnostukseen ja hoidon rahoitukseen. Niistä kertoo Pohjoisen maisemahelmet-hankkeen projektipäällikkö Kalle Hellström. Tilaisuus on avoin kaikille, erityisesti perinnebiotooppien hoidosta Kuusamossa kiinnostuneille. Osallistujille on kahvitarjoilu. 

Sijainti