Olet täällä

Kuntoutus

kesamaisema_jokivarresta.jpg
Kuntoutuksen tavoitteena on yksilön toimintakyvyn, hyvinvoinnin ja työllisyyden edistäminen.

Kuntoutus on tukea, sitoutumista ja yhteistyötä. Sillä parannetaan kuntoutujan fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista toimintakykyä. 

”Antero”

Jäi työttömäksi koulutustaan vastaavasta työstä. Samaan aikaan tuli muutto entiselle kotiseudulleen. ”Työelämä piti aloittaa alusta”

Kuntoutus

Anterolle laadittiin kuntoutussuunnitelma. Hän aloitti kuntouttavan työtoiminnan ja samalla polun työelämään kohti. Kuntouttavan työtoiminnan aikana avautuivat uuden paikkakunnan työllistymismahdollisuudet. Työvalmentajien ohjauksessa hän otti pikkuhiljaa käyttönsä monipuoliset työelämätaitonsa. Samalla muutkin elämän ongelmat alkoivat ratketa yksi kerrallaan. 

Kuntoutuksen aikana tehtiin laaja terveydentilan kartoitus sekä työkyvyn arvio. Lausunto hyvästä työkyvystä toi lisää uskoa asioiden etenemiseen. Hyvät vinkit työkyvyn ja hyvinvoinnin ylläpitämiseen tuntuivat nyt oikea-aikaiselta. Suurimpana asiana koko kuntoutuksen aikana hän koki, ettei tarvinnut yksin pohtia asioitaan ja etsiä ratkaisuja. 

Työvoiman palvelukeskuksen osaavien työntekijöiden avustuksella Antero uskalsi ottaa vastaan uusia haasteita ja edetä työllistymispolullaan.