Olet täällä

Koulutus

Nuoret opiskelijat
Opiskelijat voivat suorittaa ammatillisen tutkinnon joustavasti töiden ohella.

Aikaisempi koulutuksesi sekä työssä ja harrastuksissa hankkimasi osaaminen otetaan koulutuksessa ja tutkinnon suorittamisessa huomioon. Tutkinnon voit useimmiten suorittaa näyttötutkintona.

”Antero”

Jäi työttömäksi koulutustaan vastaavasta työstä. Samaan aikaan tuli muutto entiselle kotiseudulleen. ”Työelämä piti aloittaa alusta”

Koulutus

Kuntouttava työtoiminta auttoi jäsentämään arkea ja suuntaamaan katsetta eteenpäin. Työllistymisen edistämiseksi Antero tarvitsi koulutusta. Antero ohjattiin koulutusvalmennuspalveluun, jonka kesto oli 20 pv. Sinä aikana kartoitettiin ammatinvalintaan ja Anteron osaamiseen liittyviä asioita. Myös opiskeluvalmiuksia testattiin ja oppimiseen liittyviä asioita mietittiin.  

Kun mahdollisia tulevia aloja oli karsittu muutamaan, niin Anterolle sovittiin tutustumisvierailut oppilaitoksiin sekä näiden alojen työpaikkoihin. Kaikilla näillä toimenpiteillä saatiin varmuus Anteron kouluttautumissuunnasta. Anteron haluamaan koulutusta ei ollut kuitenkaan alkamassa juuri silloin, seuraava haku oli vasta vuoden päästä.