Olet täällä

Vapaa-ajan asunnon jätehuolto

Mökin jäteastia katoksessa

Mökin jätehuoltoon kuuluu mahdollisuus käyttää jäteastiaa mihin vuorokauden aikaan tahansa. Loma-asunnon astian ei tarvitse sijaita mökin pihassa. Riittää kunhan sellainen on käytössä jossain Kuusamon kaupungin alueella. Astia voi olla oma tai usean käyttäjän yhteinen. Astia voidaan tyhjentää vain silloin kun mökkiä käytetään. Maksu määräytyy omistajan ja yrittäjän välisen sopimuksen mukaan. Yrittäjiä voi kilpailuttaa.

Kuusamossa jätteen kuljetus on järjestetty yrittäjien toimesta. Mökin omistajan velvollisuus on sopia jätehuollon järjestämisestä. Kaupunki ei jätettä kuljeta. Yrittäjä laskuttaa vähintään yhden tyhjennyksen vuodessa.

Kaupunki valvoo sitä, että kaikilla on sopimus jätteen kuljettamisesta. Kaupunki perii jätehuollon perusmaksua, jolla katetaan neuvonnan, valvonnan ja vaarallisten jätteiden vastaanoton kustannuksia. Maksut tulee maksaa vaikka mökkiä ei käytettäisikään. Maksuista pääsee eroon vain purkamalla tai myymällä mökin.

Kierrätyspisteisiin voi tuoda puhdasta lajiteltua kartonkia, lasia, metallia, pahvia, paperia sekä vaatteita. Kierrätyskeskukseen voi antaa käyttökelpoisia vaatteita ja  tavaroita. Kierrätyspisteet ovat kiinteistöjen käytettävissä, mutta niiden avulla ei voi järjestää kaikkea jätehuoltoa.

Jäteasemalle voi mökiltä ilman eri maksua tuoda sähkö- ja elektroniikkaromua, metalleja, haravointijätettä ja vaarallisia jätteitä. Muista tuotavista jätteistä peritään maksu.

Painekyllästetty puu otetaan maksutta vastaan tuottajien järjestämässä pisteessä. 

Jos jätettä syntyy tilapäisesti poikkeuksellisen paljon, voi sitä toimittaa omatoimisesti Kuusamon jäteasemalle.

Lisätietoja palvelusta antaa