Olet täällä

Vammaisten asumispalvelut

Asumispalvelujen piiriin hakeudutaan vammaistyön sosiaalityöntekijän kautta täyttämällä hakemuslomake.

Palvelut

vammaisten asuminen

Apajakoti on kaupungin ylläpitämä ohjatun asumisen 7 paikkainen ryhmäkoti. Jokaisella asukkaalla on oma huone, jossa wc ja suihku. Asuminen on kodinomaista, ruoat valmistetaan itse yhdessä asukkaiden kanssa. 

Ruijanmutkan ryhmäkoti on Kuusamon kaupungin ylläpitämä, ympärivuorokautista hoivaa ja huolenpitoa tarjoava ryhmäkoti aikuisille kehitysvammaisille. Ruijanmutkassa on 1 tuettu ja 19 autettua asumispaikkaa sekä 1 tilapäishoitopaikka. Ruijanmutka on jaettu kolmeen pienkotiin: Arvolaan, Toimelaan ja Kultalaan. Jokaisessa pienkodissa on oma olohuone ja keittiö. Sauna, aistihuone ja takkahuone ovat yhteisiä. Arvolassa ja Toimelassa asukkailla on oma huone, Kultalan asukkailla on omassa huoneessa myös suihku ja wc. 

Lisätietoa esitteistä: 

Apajakodin esite

Ruijanmutkan esite

 

Yksityiset vammaisten asumispalveluyksiköt:

Seviset Oy tuottaa Rantalan asumispalvelut. Rantalassa on sekä autetun (yövalvonta) ja ohjatun (ei yövalvonta) asumispaikkoja, yhteensä 20.

Lisätietoja: www.seviset.net.

Mikeva Oy tuottaa Tolpanniemen ryhmäkodin asumispalvelut. Ryhmäkodissa on yövalvonta. Pihapiirissä on lisäksi tukiasuntoja, joihin palvelut järjestetään palvelusuunnitelman mukaisesti.

Lisätietoja:  www.mikeva.fi/palvelukoti/tolpanniemen ryhmakoti. 

 

Lisätietoja palvelusta antaa

Palvelut, joista voisit myös olla kiinnostunut

Vammaispalveluiden tavoitteena on taata vammaisille kuntalaisille yhdenvertaiset osallistumismahdollisuudet.