Olet täällä

Vaellus

Karhunkierros on Suomen kuuluisin ja tallatuin vaellusreitti. Kuusamossa on myös muita vaellusreittejä - jokaisen kunnolle sopivia.

Myllykoski

Poikkeuksellisen arvaamaton Kuusamon luonto osaa yllättää aina. Kokeneellekin patikoijalle jokainen vaelluskerta on aina elämys; syvälle uurtuneet laaksot, jyrkkäseinäiset kalliorotkot, kanjonit, vuolaat joet ja kosket, tunturit sekä ikimetsät saavat aikaan ainutkertaisen voimakkaita tunteita.

Vaellusreiteistä löytyy aikataulultaan ja vaativuusasteeltaan hyvinkin erilaisia vaihtoehtoja, jotka johdattavat Sinut Kuusamon mahtavampien luonnonnähtävyyksien äärelle. Kuusamon ja Sallan rajamailla sijaitsevan Oulangan kansallispuiston maisemat, maaperä ja kasvisto edustavat ainutlaatuista jokiluontoa. Suurinta osaa Oulangan kansallispuistosta verhoavat metsät, joissa pääset keskelle alueen alkuperäisluontoa: näitä metsiä ei ole hakattu 1900-luvun alun jälkeen. Myös alueen vanhemmat metsät tarjoavat elintilaa monipuoliselle kasvi- ja eläinkunnalle. Täällä ovat säilyneet monet harvinaiset ja uhanalaiset lajit, eläimistä erityisesti maakotka sekä kasveista neidonkenkä, tummaneidonvaippa ja pohjanailakki.

Voit tutustua Kuusamon luontoon monin eri tavoin: opastetuilla luontoretkillä, vaellusreiteillä ja omatoimisilla patikkaretkillä. Kuusamon luonto on avoin kaikille: polkuja pienille kengille, vaativia jyrkänteitä vuorikiipeilijöille. Jokainen askel Kuusamossa on elämys!

Karhunkierroksen kuvaus

Karhunkierroksen kartta ja välimatkat