Olet täällä

Savuhormin ja tulisijan nuohous

Nuohooja katolla

Kiinteistön omistajalla on velvollisuus huolehtia omistamansa kiinteistön käyttötarkoituksen mukaan tulisijojen ja savuhormien nuohoamisesta laissa asetetuin määräajoin.

Vakituisella asunnolla nuohotaan vuoden välein. Omassa käytössä olevalla loma-asunnolla nuohotaan kolmen vuoden välein. Vuokrakäytössä olevilla loma-asunnoilla nuohotaan vuoden välein.

Oulu-Koillismaan pelastustoimialueen nuohouksessa on siirrytty vapaaseen kilpailuun vuoden 2018 alusta alkaen. 31.12.2017 saakka käytössä ollut piirinuohousjärjestelmä on jäänyt pois ja kiinteistöjen omistajat voivat sopia nuohouksesta haluamansa nuohoojan kanssa.

Pelastuslaitos pyrkii ylläpitämään luetteloa pelastustoimialueella toimivista nuohousalan yrittäjistä. Luetteloon kirjaamisen yhteydessä on tarkistettu, että kyseisellä toimijalla on nuohoojalta vaadittava pätevyys. Samalla on myös tarkistettu, että yrityksellä on Y-tunnus ja että yritys on rekisteröitynyt arvonlisäverovelvolliseksi.

Luettelo on ryhmitelty kunnittain. Useat entisistä piirinuohoojista ovat ilmoittaneet, että noudattavat ainakin aluksi aikaisempaa nuohouspiirijakoa. Tämän vuoksi alla olevassa luettelossa on linkityksiä käytöstä poistuneiden nuohouspiirien rajoihin. (www.ouka.fi)

Nuohouksen saa tehdä vain nuohousalan pätevöitynyt ammattilainen.

 

Miten tilaat nuohoojan

Ole yhteydessä nuohouspalvelu tarjoajaan.

Nuohouspalveluja tarjoavat yritykset löydät sivun vasemman reunan palvelulinkkien avulla.