Olet täällä

Psykiatrinen osasto

Tyyni järvi kesällä

Osaston palvelut on tarkoitettu 18–vuotta täyttäneille kuntalaisille. Ulkopaikkakuntalaisilta edellytetään maksusitoumus.

Osasto on avo-osasto ja hoito perustuu vapaaehtoisuuteen sekä yhteistyöhön.  Osastolle tullaan lääkärin lähetteellä. Hoitoontulosyynä voi olla pärjäämättömyys kotona tai tulo jatkohoitoon toisesta hoitoyksiköstä tai ympärivuorokautisen tuen tarve. Taustalla voi olla elämäntilannekriisi, mielenterveydelliset ongelmat; masennus, vaikea ahdistus, unettomuus, mania psykoosi, itsetuhoajatukset tai – yritys tai päihteiden väärinkäytöstä tai eri riippuvuuksista johtuvat hankalat vieroitusoireet. Osaston tehtävänä on helpottaa potilaan vointia, tukea potilaan omia voimavaroja ja heidän omaisiaan sekä mahdollistaa kotona pärjääminen tai paluu työelämään. 

Tehtävämme on löytää oikea lääkehoito, antaa yksilöllistä tukea keskustelujen ja verkostotapaamisten keinoin, vahvistaa hyvinvointia erilaisilla ryhmähoidoilla (rentoutus/korva-akuhoito/leivonta/liikunta/keskusteluryhmä) sekä mahdollistaa vertaiskokemus osaston muiden potilaiden kanssa.  Jatkohoito suunnitellaan ja järjestetään tarvittaessa yhdessä ja yhteistyönä .

Osastolla käytetään omia vaatteita. Käytössä on pyykinpesukone ja kuivausrumpu. Huoneet ovat pääasiassa 1-2 hengen huoneita, joissa on oma wc ja suihku. Yhteisissä tiloissa voi lukea lehtiä, katsella tv:tä , pelata erilaisia pelejä tai biljardia sekä viettää aikaa. Käytössä on rentoutustuoli. Ruokailut tapahtuvat osaston tiloissa. Potilaiden käytössä on myös pienkeittiö. Ovet ovat suljettuina klo 21 – 06.30 välisen ajan. Tupakointi on sallittua ulkokatoksessa. Vierailuaika on klo 12 -19 välinen aika.

Osastolle tulevan potilaan tavarat käydään yhdessä henkilökunnan kanssa läpi tarvittaessa. Päihteiden käyttö tai käyttäminen hoidon aikana on kiellettyä. Osastolla voi käyttää omaa puhelinta, ellei toisin ole sovittu. Kuvaaminen on osastolla kielletty. Osastolta saa hoitoon tarkoitetut lääkkeet.  Mikäli käyttää silmätippoja, insuliinia, astmalääkkeitä tai muuta pitkäaikaissairauden hoitoon kuuluvia lääkettä, on lääkkeet syytä ottaa mukaan osastolle.  

Uhkaava tai väkivaltainen käyttäytyminen on kiellettyä. Henkilökunnalla on oikeus puuttua uhka- ja väkivaltatilanteisiin. 

Henkilökuntaa sitoo vaitiolovelvollisuus. Osastohoitopäivän hinta on 22,50 €, päiväkäynnin hinta 9,00 €. Laskutus tapahtuu kuukausittain.

Lisätietoja palvelusta antaa

Sijainti

Terveyskeskus: Raistakantie 1 , Kuusamo 
Postinumero: 93600 Kuusamo
Postiosoite: PL 24, 93601 Kuusamo

Palvelut, joista voisit myös olla kiinnostunut

Mielenterveyspoliklinikan vastaanottotyö on suunnattu aikuisille kuusamolaisille, joilla on jokin mielenterveyden ongelma.