Olet täällä

Opiskeluterveydenhuolto

opiskelijaterveydenhoito.jpg

Terveydenhoito

Kuusamon kaupungin opiskeluterveydenhuollon palvelut on tarkoitettu Kuusamossa sijaitsevien lukion, ammatillisen oppilaitoksen ja ammatillista aikuiskoulutusta tarjoavien oppilaitosten opiskelijoille, joiden opiskelu on päätoimista ja kestää vähintään kaksi kuukautta.

Terveystarkastus järjestetään ensimmäisen opiskeluvuoden aikana ja terveystarkastukseen kuuluu terveydenhoitajan ja lääkärin vastaanottoajat. Opiskelija voi myös itse varata ajan terveystarkastukseen tai hakeutua vastaanotolle opiskelukykyyn, mielenterveyteen, päihdeongelmiin, raskauden ehkäisyyn ja muuhun seksuaaliterveyteen ja rokotuksiin liittyvissä asioissa.

Lukion ja ammattiopiston nuorisoasteen opiskelijoiden terveydenhoitajan vastaanotot ovat oppilaitoksissa ilmoitettuina aikoina. Ammattiopiston aikuisryhmän opiskelijoiden ja aikuiskoulutuskeskuksen opiskelijoiden vastaanotto on keskustan neuvolassa. Oppilaitoskohtaiset vastaanottoajat tiedotetaan oppilaitosten tiedotteessa. 

Työharjoittelussa tartuntavaaraan joutuvat opiskelijat saavat hepatiitti B rokotuksen maksutta osana kansallista rokotusohjelmaa.

Sairaanhoito

Lääkärin vastaanotto käynnistä peritään 18-vuotta täyttäneeltä terveyskeskusmaksu. Oletuksena on vuosimaksu, joka on voimassa kalenterivuoden (1.1.-31.12.). Ellei maksa vuosimaksulaskua laskutetaan kertamaksu. Kertamaksu peritään jokaiselta käynniltä käyntikertojen lukumäärästä riippumatta.  Käyttämättä ja peruuttamatta jätetystä ajasta peritään 15 v. täyttäneeltä sakkomaksu. 

Linkki asiakasmaksu-sivulle

Ammattiopiston nuorisoasteen opiskelijat sekä aikuisopiskelijat
Ammattiopisto, Apajatie 1, 93600 KUUSAMO
Terveydenhoitaja Kirsi Korjala
Matkapuhelin 040 860 8830 ti-to klo 11:30 - 12:00

Aikuiskoulutus Oy:n opiskelijat
Terveydenhoitaja Heidi Moilanen
Matkapuhelin 040 860 8713 

Lukiolaiset
Lukio, Oulangantie 1, 93600 KUUSAMO
Terveydenhoitaja Sirkka-Liisa Hyrkäs
Matkapuhelin 040 860 8829

Yhteydenotot
Terveydenhoitajalle voi jättää soittopyynnön neuvolan ajanvarauksen kautta.
Kuusamon terveyskeskus/Keskustan neuvola, Raistakantie 1, 93600 KUUSAMO
Matkapuhelin 040 860 8633

Palvelut, joista voisit myös olla kiinnostunut

Kuusamossa voi opiskella lukiossa tai ammattiin valmistavassa Kainuun Ammattiopiston toimipisteessä. Rukan alppikoulun tavoitteena on yhdistää...