Olet täällä

Lasten varhaiskasvatus

Varhaiskasvatuksen tehtävänä on tukea perheitä heidän kasvatustehtävässään järjestämällä vaihtoehtoisia varhaiskasvatuspalveluja ja tarjoamalla lapsen kehitystä ja vanhempien kasvatustehtävää tukevaa toimintaa yhteistyössä eri tahojen kanssa.

 

Palvelut

lapsi_ja_nalle.jpg

Varhaiskasvatukseen hakeminen

Varhaiskasvatukseen haetaan yleensä sähköisesti. Palvelua voi hakea ympäri vuoden. Hakemuksen jättäminen ajoissa on tärkeää. Viranomaisilla on kahden viikon järjestelyaika työn ja opiskelun vuoksi varhaiskasvatusta hakeville, muutoin järjestelyaika on neljä kuukautta.

Varhaiskasvatuksen toimisto

Hakemiseen liittyvää opastusta saat ma - pe klo 9 - 15 kaupungintalon varhaiskasvatuksen toimistosta, Keskuskuja 6, 93600 Kuusamo, puh. 040 860 8641, 

Sähköposti: varhaiskasvatus@kuusamo.fi

Voit lähettää palkkatiedot tai muut henkilötietoja sisältävät asiakirjat sähköpostilla, mutta pyydä ohjeet ennen lähetystä sähköpostilla tai soita numeroon 040 8608641 tai 040 1491822. Voit lähettää tulotiedot  turvallisesti myös sähköisen varhaiskasvatuspalvelun kautta.

 

Varhaiskasvatuksen aluejohtajat

Neuvontaa ja ohjausta saat päivähoidon eri alueiden ja yksiköiden johtajilta puhelinpäivystysaikana maanantaisin, tiistaisin ja keskiviikkoisin klo 9 - 11.

  • maanantaisin yhteyshenkilönä Susanna Pesonen
  • tiistaisin yhteyshenkilönä Jaana Ronkainen 
  • keskiviikkoisin yhteyshenkilönä Marjo Lämsä

Varhaiskasvatus esiopetuksessa oleville oppilaille

4-vuotiaan lapsen kehityksen seuranta

Kodin, neuvolan ja varhaiskasvatuksen yhteistyö on tärkeää lapsen parhaaksi. Lapsen kasvua ja kehitystä arvioidaan lomakkeen avulla. Lomake on osa lapsen neuvolassa suoritettavaa 4-vuotistarkastusta ja se täytetään jokaisesta 4-vuotiaasta lapsesta.  Päiväkodissa tai perhepäivähoidossa hoidettavien lasten kohdalla lomakkeita saa hoitopaikasta. Kotihoidossa olevien lasten vanhemmille lomake lähetetään postitse heidän varatessaan neuvolasta ajan lapsensa 4-vuotistarkastukseen.

Lisätietoja palvelusta antaa

Palvelut, joista voisit myös olla kiinnostunut

Palvelua tarjotaan kaikille kaupungin alueella asuville lapsille vuotta ennen oppivelvollisuuden alkamista.