Olet täällä

Kuntouttava työtoiminta

Suomi on poikkeusoloissa koronavirustilanteen vuoksi, jonka vuoksi kuntouttava työtoiminta keskeytetään 17.3.2020 alkaen 13.4.2020 saakka. Keskeytyksen jatkuessa asiasta tiedotetaan.
Kuntouttavassa työtoiminnassa olevien asiakkaiden ei tule itse ottaa yhteyttä TE-hallintoon, vaan sosiaaliviranomainen ilmoittaa TE-hallintoon palvelun keskeytymisestä.

Palvelut

Kuuraoksat

Kuntouttavan työtoiminnan avulla pitkään työttömänä olleella henkilöllä on mahdollisuus päästä mukaan työelämään. Kuntouttava työtoiminta on henkilökohtaiseen suunnitelmaan perustuvaa työskentelyä avustavissa tehtävissä. Työtoimintapaikat ovat kunnan ja valtion virastoissa, järjestöissä, säätiöissä tai muissa julkisissa yhteisöissä. Kuntouttava työtoiminta ei ole mahdollista yksityisessä yrityksessä.

Työtoimintaa järjestetään

  • 3-24 kuukauden jaksoissa
  • 1–4 päivää viikossa arkisin
  • 4–8 tuntia päivässä

Toiminta ei ole työsuhteinen eikä työtoiminnassa ole lisä-, yli-, yö- ja vuorotyötä. Kuntouttavaan työtoimintaan osallistuvan toimeentuloetuudet säilyvät (työmarkkinatuki tai toimeentulotuki). Lisäksi työtoiminta-ajalta saa:

  • toimintarahaa
  • korvausta matkakustannuksista yksilöllisen tilanteen mukaan

Kuntouttavassa työtoiminnassa noudatetaan työturvallisuuslakia ja kunta järjestää työtapaturmavakuutuksen. Terveydenhuollon palvelut toteutuvat perusterveydenhuollon kautta.

Lisätietoja palvelusta antaa

Palvelut, joista voisit myös olla kiinnostunut