Olet täällä

Kuntouttava työtoiminta

Kuntouttava työtoiminta on lakisääteinen sosiaalipalvelu, jossa vahvistetaan asiakkaan työ- ja toimintakykyä, elämän- ja arjenhallintataitoja sekä vahvistetaan yhteiskunnallista osallisuutta. Mikäli haluaisit osallistua kuntouttavaan työtoimintaan, ota yhteys Osallisuus- ja hyvinvointipalvelut Askeleeseen tai Te-toimistoon.

Palvelut

Kuuraoksat

Kuntouttavan työtoiminnan avulla pitkään työttömänä olleella henkilöllä on mahdollisuus päästä mukaan työelämään. Kuntouttava työtoiminta on henkilökohtaiseen suunnitelmaan perustuvaa työskentelyä erilaisissa avustavissa tehtävissä. Työtoimintapaikat ovat kunnan ja valtion virastoissa, järjestöissä, säätiöissä tai muissa julkisissa yhteisöissä. Kuntouttava työtoiminta ei ole mahdollista yksityisessä yrityksessä.

Työtoimintaa järjestetään

  • 3-24 kuukauden jaksoissa
  • 1–4 päivää viikossa arkisin
  • 4–8 tuntia päivässä

Toiminta ei ole työsuhteinen eikä työtoiminnassa ole lisä-, yli-, yö- ja vuorotyötä. Kuntouttavaan työtoimintaan osallistuvan toimeentuloetuudet säilyvät (työmarkkinatuki tai toimeentulotuki). Lisäksi työtoiminta-ajalta saa:

  • toimintarahaa
  • korvausta matkakustannuksista yksilöllisen tilanteen mukaan

Kuntouttavassa työtoiminnassa noudatetaan työturvallisuuslakia ja kunta järjestää työtapaturmavakuutuksen. Terveydenhuollon palvelut toteutuvat perusterveydenhuollon kautta.

Lisätietoja palvelusta antaa

Palvelut, joista voisit myös olla kiinnostunut