Olet täällä

Kuluttajaneuvonta ja talous- ja velkaneuvonta

Kuluttajaneuvonta. Talous- ja velkaneuvojat

Kuluttajaneuvonta on valtakunnallinen palvelu, josta saa tietoa kuluttajan oikeuksista ja sovitteluapua kuluttajan ja yrityksen väliseen riitaan.

Talous- ja velkaneuvonta on lakisääteinen, asiakkaille maksuton palvelu.

eurot ja laskin

Talous- ja velkaneuvonta

Joskus raha-asioista ei selviä omin neuvoin ja tarvitaan ulkopuolisen asiantuntijan neuvoja. Tukea saa kuntien talous- ja  velkaneuvojilta, joiden palvelu on asiakkaille maksutonta.

Kuluttajalle neuvontaa:

Verkkosivuiltamme löydät tietoja kuluttajaongelmien ratkaisemiseksi. Valituksen tekemisessä voit hyödyntää laatimiamme valituslomakkeita. Katso myös viimeisimmistä tiedotteista, onko niissä asiaasi koskevia ohjeita.

Kuluttaja- ja velkaneuvonta

Kuluttajaneuvonta

Kuluttajaneuvonnasta saa ohjeita ja sovitteluapua kiistoihin, joissa osapuolina ovat kuluttaja ja yritys. Sivulta http://kuluttajaneuvonta.fi löytyvät kaikki kuluttajaneuvonnan palvelut, joihin kuuluvat puhelinpalvelun lisäksi muun muassa sähköinen yhteydenottolomake, reklamaation tekemisessä opastava reklamaatioapuri ja ajankohtaiset toimintaohjeet. Nämä muut palvelut toimivat silloinkin, kun puhelinpalvelu ei ole auki. 

Palvelua ohjaa Kuluttajavirasto ja kuluttajaneuvonnan toimipisteet sijaitsevat maistraateissa. http://www.maistraatti.fi/fi/maistraatit/Oulun-laani/Pohjois-Suomen-maistraatti/Oulun-yksikko/

Talous- ja velkaneuvonta

1.1.2019 alkaen talous- ja velkaneuvonta siirtyivät oikeusministeriön alaisuuteen. Palvelun tuottavat oikeusaputoimistot.
Vuoden 2019 alusta alkaen, ota yhteyttä oikeusaputoimistoon.

 

 

Palvelut, joista voisit myös olla kiinnostunut

Toimeentulotuki on viimesijainen henkilöiden ja perheiden toimeentuloa turvaava taloudellinen etuus.