Olet täällä

Kirjaston e-aineistot ja tietokannat

E-kirjan lukulaite

E-kirjat

OUTI-kirjastoilla on yhteinen e-kirjojen Ellibs-kokoelma. E-kirjojen lainaamiseen tarvitaan kirjastokortin numero sekä PIN-koodi. Ellibs-valikoimaa pystyy selaamaan myös eKirjasto-sivustolla, jonne on koottu kirjastojen sähköisiä aineistoja.

E-lehdet

Pääkirjastossa (asiakaskoneilla ja langattomassa verkossa) voi käyttää ePress-palvelua, josta löytyy hyvä valikoima kotimaisia sanomalehtiä näköislehtenä. Asiakaskoneilta pääsee käsiksi myös kotimaisiin tieteellisiin lehtiartikkeleihin Elektra-tietokannan kautta. Elektran artikkeleiden viitetietoja voi hakea myös Arto-tietokannassaFlipster-palvelu tarjoaa verkossa luettavaksi englanninkielisiä aikakauslehtiä. Flipsteriä voi käyttää pääkirjaston asiakaskoneilla sekä kirjaston ulkopuolella syöttämällä kirjautumissivulle kirjastokortin numeron. eMagz-palvelussa on aikakauslehtien sähköisiä näköisversioita. Molempia palveluja voi käyttää pääkirjaston langattomassa verkossa ja asiakaskoneilla.

RedFox Pro -sanakirja
Monikielinen sanakirja kääntää 41 kielelle ja sisältää sekä yleiskielen että erikoisalojen sanastoa. RedFox Pro sisältää myös kieltenopetusmateriaalit ja kielioppiaineistot kahdeksalla eri kielellä.

Naxos Music Library –musiikinkuuntelupalvelu

Naxos Music Library on klassisen musiikin online-kuuntelupalvelu, jota voi käyttää kirjastokortin asiakastunnuksella. Naxoksen valikoimissa on pääasiassa taidemusiikkia, mutta jonkin verran myös jazzia ja etnomusiikkia. Musiikki on streaming –muodossa eli sitä voi ainoastaan kuunnella. Kopiointi ei ole mahdollista.  

Rockway -soittokoulu

Kuusamon kaupunginkirjasto ja muut OUTI-kirjastot tarjoavat nyt asiakkailleen Rockway.fi-soittokoulun materiaaleja. Rockway.fi on kotimainen yritys, joka tuottaa suomenkielisiä populaarimusiikin soitonopetusvideoita. Kurssit ovat havainnollisia ja ne soveltuvat hyvin itseopiskeluun. Kirjasto on hankkinut lisenssejä kitaran, basson ja ukulelen sekä laulamisen peruskursseihin. Käyttäjä tarvitsee tietokoneen, laajakaistayhteyden sekä harjoiteltavan soittimen. Palveluun kirjaudutaan verkkokirjaston tunnuksilla (OUTI-kirjastokortin numero ja PIN-koodi). Opetuskurssin voi lainata käyttöönsä kahden viikon ajaksi. Jos kurssi ei ole sillä hetkellä saatavissa, sen voi varata ilmoittautumalla jonoon. Rockway ilmoittaa asiakkaalle, kun kurssi on vapautunut.

Artikkelitietokantoja

Lehtiartikkeleiden hakuun voi käyttää Arto-tietokantaa, jossa on tieteellisiä lehtiä (myös kokoteksteinä), ammatti- ja harrastelehtiä, kokoomateoksia ja alueellista aineistoa.

ECCO Eighteenth Century Collections Online

ECCO-palvelu sisältää noin 150 000 englanninkielistä teosta 1700-luvulta. ECCOa voi käyttää pääkirjaston asiakastyöasemilla. 

E-kirjojen lainaus

OUTI-kirjastojen e-kirjavalikoimaa pystyy selaamaan ja hakemaan Ellibs-palvelussa tai eKirjasto-sivustolla. Lainaamiseen tarvitaan kirjastokortin numero ja PIN-koodi, joilla kirjaudutaan sisään Ellibs-palveluun. EPUB-formaatissa julkaistuja kirjoja voi lukea joko www-selaimen kautta tai erillisellä lukuohjelmalla, PDF-muotoisia vain lukuohjelmalla. Lukuohjelman (Adobe Digital Editions tai Bluefire Reader) lataamiseksi käyttäjän on luotava Adobe-tili ja ladattava ohjelma koneelle, ks. laitekohtaiset ohjeet. Kuusamon kirjastosta voi lainata myös e-kirjojen lukulaitetta.

Ellibsillä on myös maksuton mobiilisovellus, jolla voi sekä lainata e-kirjoja että lukea niitä. Sovelluksen voi ladata sovelluskaupasta.

E-kirjan laina-aika on 1 tai 10 päivää, minkä jälkeen laina palautuu automaattisesti. E-kirjoja voi myös varata.