Olet täällä

Jätehuollon ilmaispalvelut ja jätehuollon perusmaksu

Jätehuollon perusmaksu palvelukortin kuva

Jätehuollon perusmaksulla katetaan tuottajavastuun ulkopuolelle jääviä jätehuollon ilmaispalveluita, joita ovat asukkailta vastaanotettavat vaaralliset jätteet, risut, oksat, haravointijätteet, metalli ja  tai puhdas puu sekä  jäteneuvonnasta ja jätehuollon valvonnasta syntyviä kustannuksia.

Jäteasemalle voi maksutta tuoda myös sähkö- ja elektroniikkaromua.

Kotitalouksien pakkausjätteet ja keräyspaperin voi maksutta viedä Rinki-ekopisteisiin. 

Kotitalouden risu-oksa- ja puutarhajätteet voi viedä maksutta myös uudelle keräyspaikalle Säväkäntielle.  Paikka on on avoinna 24/7 ja siellä on kameravalvonta. Tarkempi opastus keräyspaikalle on Villeläntieltä. 

Perusmaksun perusteet on määritelty jätelaissa (646/2011).

Vuonna 2019 jätehuollon perusmaksu on 17,88 euroa asunnolta ja 10,86 euroa loma-asunnolta, lomaosakkeelta tai asumattomalta asunnolta.

Jätehuollon perusmaksu laskutetaan siltä, joka omistaa kiinteistön tammikuun 1. päivänä vuonna 2019. 

Perusmaksuun liittyvissä asioissa palvelee sähköposti jateasema@kuusamo.fi ja neuvontanumero 040 860 8068. Mikäli neuvontanumero ei vastaa niin puhelu kääntyy keskukseen, johon  voi jättää yhteydenottopyynnön.

Lisätietoja palvelusta antaa

Palvelut, joista voisit myös olla kiinnostunut

Kuusamon jäteasema palvelee Kuusamon kaupungin alueen asukkaita ja lomalaisia sekä yrityksiä erilaisten jätteiden lajittelu- ja vastaanottopisteenä.
Kuusamossa jätteen kuljetus on järjestetty jätehuoltoyrittäjien toimesta. Asukkaan tai taloyhtiön velvollisuus on sopia jätehuollon järjestämisestä.
Kierrätyspisteisiin saa tuoda pakkauslasia, metallia, pahvia, paperia, kartonkia ja muovipakkauksia. Kierrätyspisteisiin tuotavan materiaalin...
Ongelmajätteen nimi on nyt vaarallinen jäte. Asukas tai vapaa-ajan asukas saa tuoda vaaralliset jätteet maksutta Jäteasemalle