Olet täällä

Jätehuollon ilmaispalvelut ja jätehuollon perusmaksu

Jätehuollon perusmaksu palvelukortin kuva

Jätehuollon perusmaksulla katetaan tuottajavastuun ulkopuolelle jääviä jätehuollon ilmaispalveluita, joita ovat asukkailta vastaanotettavat vaaralliset jätteet, risut, oksat, haravointijätteet, metalli ja  tai puhdas puu. Lisäksi maksulla kaetaan  jäteneuvonnasta ja jätehuollon valvonnasta syntyviä kustannuksia.

Jäteasemalle voi maksutta tuoda myös sähkö- ja elektroniikkaromua.

Kotitalouksien pakkausjätteet ja keräyspaperin  voi maksutta viedä Rinki-ekopisteisiin. 

Kotitaloudet voivat viedä haravointijätettä sekä risuja, rankoja ja oksia osoitteessa Säväkäntie 4 olevalle Risujen jättöpaikalle. Risujen jättöpaikalta saa hakea polttopuuta. Risujen jättöpaikkaa saa käyttää joka päivä, mihin vuorokauden aikaan tahansa, mutta alueen talvikunnossapitoa  ei tehdä päivittäin. Risujen jättöpaikan ylläpito kustannetaan vuosittain perittävällä jätehuollon perusmaksulla. Tarkempi opastus keräyspaikalle on Villeläntieltä. 

Perusmaksun perusteet on määritelty jätelaissa (646/2011).

Vuonna 2020 jätehuollon perusmaksu on 17,88 euroa asunnolta ja 10,86 euroa loma-asunnolta, lomaosakkeelta tai asumattomalta asunnolta.

Kunkin vuoden  Jätehuollon perusmaksu laskutetaan siltä, joka omistaa kiinteistön tammikuun 1. päivänä. 

Perusmaksuun liittyvissä asioissa palvelee sähköposti jateasema@kuusamo.fi ja neuvontanumero 040 860 8068. Mikäli neuvontanumero ei vastaa niin puhelu kääntyy keskukseen, johon  voi jättää yhteydenottopyynnön.

 

Lisätietoja palvelusta antaa

Palvelut, joista voisit myös olla kiinnostunut

Kuusamon jäteasema palvelee Kuusamon kaupungin alueen asukkaita ja lomalaisia sekä yrityksiä erilaisten jätteiden lajittelu- ja vastaanottopisteenä.
Kuusamossa jätteen kuljetus on järjestetty jätehuoltoyrittäjien toimesta. Asukkaan tai taloyhtiön velvollisuus on sopia jätehuollon järjestämisestä.
Kierrätyspisteisiin saa tuoda pakkauslasia, metallia, pahvia, paperia, kartonkia ja muovipakkauksia. Kierrätyspisteisiin tuotavan materiaalin...
Ongelmajätteen nimi on nyt vaarallinen jäte. Asukas tai vapaa-ajan asukas saa tuoda vaaralliset jätteet maksutta Jäteasemalle