Olet täällä

Fysioterapia

Fysioterapeutti asiakkaan kanssa

Fysioterapia

Fysioterapiaosasto tarjoaa fysioterapiapalveluja terveyskeskuksen akuuttiosastolle sekä toimintakykyä parantavia  arviointi- ja asiantuntijapalveluja resurssien mukaan. Fysioterapiaosasto vastaa myös apuvälinepalveluista, toimintaterapiasta  fysioterapia- ja akuuttiosastolla ja jalkojenhoidosta.

Toiminta-ajatus

Fysioterapiapalveluja järjestetään terveyskeskuksen akuuttiosastojen potilaille sekä fysioterapiaosastolla poliklinikkakäynteinä kuusamolaisille asiakkaille. Fysioterapian hoitokeinoin on tarkoitus ehkäistä, ohjata ja korjata asiakkaiden ja potilaiden perusliikkumista ja toimintakyvyn häiriöitä. 

Toimintamuodot

Fysioterapauttinen tutkiminen, ohjaus ja neuvonta, terapeuttinen harjoittelu, liikkumis- ja toimintakykyä tukevat apuvälinepalvelut, asumista ja elinympäristössä selviämistä tukevat palvelut sekä fysioterapeuttinen konsultaatioapu. Tärkeimmät painopistealueet ovat erilaisten sairauksien, tapaturmien ja leikkausten jälkeisessä akuutin vaiheen kuntoutuksessa sekä kotona selviytymisen tukeminen.

Fysioterapiaan pääsee terveyskeskuslääkärin tekemällä sisäisellä lähetteellä. Ensimmäisen fysioterapiakäynnin jälkeen fysioterapia jatkuu joko omatoimisena kotiharjoitteluna, kontrollikäynteinä, ryhmäkuntoutuksena tai yksityispuolen fysioterapian SV3FM lähetteellä, jonka lääkäri kirjoittaa. Ryhmäkuntoutus toteutetaan terveyskeskuksen, Porkkapirtin tai kaupungin liikuntatoimen toimesta.

Ajanvaraus ja yhteystiedot

Käynti fysioterapiaosastolle on terveyskeskuksen D-siivestä toiseen kerrokseen.

Avoinna

ma – pe klo 8 – 11

Puhelinajat

ma – pe klo 8 – 11 puhelin 040 860 8616

Käyntiosoite ja postiosoite: Katso karttalinkki alla

Sähköposti: fysioterapia(at)kuusamo.fi

Lisätietoja palvelusta antaa

Sijainti

Terveyskeskus: Raistakantie 1 , Kuusamo 
Postinumero: 93600 Kuusamo
Postiosoite: PL 24, 93601 Kuusamo

Palvelut, joista voisit myös olla kiinnostunut

Jalkojenhoitaja tarjoaa palveluja pääasiassa reumaatikoille ja tabletti- ja insuliinihoitoisille diabeetikoille. Jalkojenhoitajan vastaanotto...
Terveyskeskuksen fysioterapiaosaston toimintaterapeutti tekee työtä lähinnä akuuttiosaston potilaiden ja fysioterapiaosaston toimintaterapia...
Ravitsemusterapiassa ohjataan kaiken ikäisiä kaupunkilaisia terveyttä tukevissa elintavoissa. Ravitsemusterapia on terveyden edistämistä, sairauksien...
Lääkärinvastaanotto ohjaa potilasasiakkaita ennaltaehkäisyyn ja omahoitoon sekä tarjoaa laadukkaita ja tarkoituksenmukaisia sairaanhoidon palveluja.