Olet täällä

Aukioloajat ja omatoimikirjasto

Kirjautumisyksikkö

Pääkirjaston aukioloajat 1.6.2020 alkaen:
maanantai-perjantai                    10-18 

Pääkirjaston omatoimiajat (kirjautuminen OUTI-kirjastokortilla ja PIN-koodilla):
maanantai-perjantai               8-10  

Kirjasto on suljettu viikonloppuisin.

Omatoimikirjaston käyttö

Pääoven vieressä on lukulaite, jolla sisäänkirjautuminen tapahtuu. Ovi avautuu, kun lukulaitteelle näytetään OUTI-kirjastokorttia ja näppäilään siihen liitetty PIN-koodi. 

Kirjautumisessa tarvittava PIN-koodi on sama kuin verkkokirjastossa. Sen saa kirjaston neuvonnasta. PIN-koodin on oltava nelinumeroinen luku. Olemassaolevan PIN-koodin voi vaihtaa itse verkkokirjastossa. 

Omatoimiaikana kirjastossa voi lainata ja palauttaa aineistoa automaatilla, noutaa OUTI-varauksia, lukea lehtiä ja käyttää asiakastyöasemia ja langatonta verkkoa kuten yleensäkin. Kaukolainoja ja maksuja voi hoitaa vain palveluaikoina.

Ennen omatoimiajan päättymistä tulee kuulutus, jonka jälkeen tiloista on poistuttava 15 minuutin kuluessa. Kirjastossa on tallentava kameravalvonta. Järjestelmä säätelee ovien avautumista ja valoja.

Omatoimikäytölle on laadittu käyttösäännöt, joissa käyttöoikeus on rajattu yli 16-vuotiaisiin. Alle 16-vuotiaat saavat käyttöoikeuden huoltajan suostumuksella. Tuntemattomia ei saa päästää samalla ovenavauksella sisään. Omatoimikirjaston asiakkaat ovat velvollisia korvaamaan mahdollisesti aiheuttamansa vahingot sekä myös seurassaan sisään tulleiden henkilöiden aiheuttamat vahingot. Samaten huoltaja vastaa myös lapsen mukana sisään tulleiden henkilöiden aiheuttamista vahingoista.  Lainauskiellossa oleva ei voi lainata omatoimiaikanakaan. Väärinkäytöksistä seuraa omatoimikäyttöoikeuden menetys.

Omatoimikirjaston käyttösäännöt:

 

Valvontakameroiden rekisteriseloste:

 

Lisätietoja palvelusta antaa

Palvelut, joista voisit myös olla kiinnostunut