Olet täällä

Asuntotontit

Kuusamosta voit vuokrata tai ostaa omaksi asuntotontin omakotitalolle, rivitalolle tai kerrostalolle. Täältä löytyy tontteja jokaiseen tarpeeseen niin palvelujen läheltä keskustasta kuin omasta rauhasta luonnon keskeltä ja kaikkea siltä väliltä. Tarvittaessa vaikka järjestämme teille mieleisesi tontin.

kaava_keskusta_kesa5_2.jpg

Omakotitalotontit

Omakotitalon rakentamiseen tonttia voi hakea Rukan ja keskustan asemakaava-alueilta ympäri vuoden. Hakija voi itse valita haluamansa kohteen joko vuokraus- tai ostoperiaatteella. Asumiseen tarkoitettuja rakennuspaikkoja on vuokrattavissa myös eräiltä sivukyliltä. Tonttien vuokra-aika on 50 vuotta ja niiden vuosivuokra on indeksisidonnainen, joka on merkitty karttaan. Mikäli vuokralainen haluaa rakentaa omakotitalon sekä sille pienyritystoiminnallisia tiloja, niin sellaisiakin tontteja löytyy. Tontti on omaksi ostettavissa (määräalakauppa) hyväksytyn käyttöönottotarkastuksen jälkeen kauppahinnalla, joka on viimeksi maksetun vuosivuokran 20- kertainen määrä.

Kerros- ja rivitalotontit

Asumiseen tarkoitettuja rivitalo- ja kerrostalotontteja voi hakea ympäri vuoden. Rivitalotontti vuokrataan 50 vuoden ajaksi ja se on omaksi ostettavissa (määräalakauppa) hyväksytyn käyttöönottotarkastuksen jälkeen hinnalla joka on viimeksi maksetun vuosivuokran 20- kertainen määrä. Asuinkerrostalotontti vuokrataan 50 vuoden ajaksi. Kerrostalotonteilla ei ole omaksi osto-oikeutta. Vuokra määritetään tapauskohtaisesti.

Kuinka otan palvelun käyttöön

Ole yhteydessä kiinteistötulosalueen henkilöstöön:

  • Jos haluat ostaa tai vuokrata itsellesi asuntotontin
  • Jos haluat ostaa omaksi vuokraamasi asuntotontin

Lisätietoja palvelusta antaa

Palvelut, joista voisit myös olla kiinnostunut

Kuusamosta löytyy monipuolisesti eri tarpeisiin sopivia tontteja yrityksille.

Aiheeseen liittyvät asiasanat