Olet täällä

Ohjeita opiskeluun

Kuusamotietoa

Kuusamon musiikkiopiston uusille oppilaille ja heidän vanhemmilleen

Musiikkiopiston yhteydessä toimii hyvin aktiivinen ja kaikessa musiikkiopistoa tukeva Vanhempainyhdistys. Liittyminen sen jäseneksi voi helpottaa ja aktivoida koko perhettä osallistumaan musiikkiopiston toimintaan yhdessä.

Musiikkiopiston opetustoiminta on tavoitteellista ja sen käytäntöihin kuuluvat julkiset esiintymiset ja konserteissa käynnit. Opistolla on oma konserttipassi, jota tulee käyttää konserttiaktiviteetin todistamiseen.

Musiikin perusteisiin eli teorian opintoihin suositellaan menemistä noin 10-vuotiaana. Starttisolfan voi aloittaa jo aikaisemmin Päivi Hannulan musiikkileikkikoulun ryhmässä.

Oppituntien poissaolot pyritään ilmoittamaan suoraan pääaineen opettajille. Siksi puhelinnumeroiden ja yhteistietojen paikkansapitävyys täytyy olla ajan tasalla. Jos ette saa opettajaa kiinni, niin ilmoittakaa poissaolosta kansliaan tai rehtorille. Puhelinnumerot ovat musiikkiopiston tiedotteessa. Pyrkikää ilmoittamaan poissaoloista mahdollisimman pian. Opettaja ei ole velvollinen korvaamaan oppilaan poissaoloja. Samoin on laita opettajan sairauspoissaoloissa. Jos kysymyksessä on pitempi sairauspoissaolo, niin opisto pyrkii järjestämään sijaisen.

Harjoittelu on musiikin opiskelun kivijalka. Pyri harjoittelemaan joka päivä. Harjoittele mieluimmin muutama minuutti päivässä kuin tunti ennen oppituntia. Määrätietoisella harjoittelulla saa parhaita tuloksia opinnoissa. Oma opettaja voi kertoa hyviä niksejä harjoitteluun. Oppilaan vanhempien kannattaa tehdä jo hyvissä ajoin suunnitelma viikoittaisen harjoittelun aikataulusta. Älä harjoittele koskaan kuitenkaan kuumeessa, sillä se saattaa aiheuttaa niveltulehduksia ym. Harjoittele nimenomaan vaikeita paikkoja ja käy läpi läksyt mieluimmin muutaman kerran läpi joka päivä. Näin nautit soittamisesta parhaiten.

Instrumenttihankinnoissa pyrimme avustamaan opiston kautta niin paljon kuin mahdollista. Opistolla on jousisoittimia ja puhallinsoittimia ja muutama kitara, joita voi vuokrata 110€ lukuvuosi. Pianot ja kitarat oppilas joutuu pääsääntöisesti hankkimaan itse ja pianoa pääaineisena soittavan oppilaan kuuluu soittaa oikeaa akustista pianoa.

Pianon huolloissa ja käytetyn pianon hankinnoissa opistoa avustaa musiikkiopiston  pianonvirittäjä Ari Partanen puh. 0400-675521. Hän osaa arvioida pianon kunnon ja sille kulloinkin kuuluvan remontin tarpeen.

Esiintymiset opiston oppilaskonserteissa, matineoissa ja soittajaisissa kuuluvat opiston opintosuunnitelmiin ja rikastuttavat musisointia samoin kuin konserteissa käyminenkin. Pieni jännitys voi olla joskus positiivinenkin seikka. Esiintyessä kokee aina musiikin jakamisen riemun ja esimerkiksi opiston järjestämisissä ”Hyvän mielen konserteissa” eri hoitolaitoksissa voi kokea myös musiikin terapeuttisen riemun. Pyrkikää esiintymään myös kotiväelle ja ystäville niin paljon kuin mahdollista.

Kaikissa musiikkiopistoa koskevissa kysymyksissä pyrimme auttamaan parhaalla mahdollisella tavalla. Jos tulee kysyttävää voi soittaa rehtorille tai kansliaan ja oman opettajan kanssa voi keskustella asioista, jotka askarruttavat mieltä tai herättävät ihmetystä.

 Älkää arkailko yhteydenottoa!

Lisätietoja antaa