Olet täällä

Musiikkiopiston Jousiorkesteri

Kuusamotietoa

Musiikkiopisto1.jpg
Yhdessä soittamisen iloa

Kuusamon musiikkiopistossa toimii jousiorkesteri, jota johtaa viulunsoitonopettaja Marek Pazdzior. Musiikkiopiston oppilaat pääsevät mukaan orkesteriin, kun riittävä soittotaito on saavutettu. Jousiorkesterissa soittaa musiikkiopiston oppilaiden lisäksi myös muutama aikuinen, oman musiikkiopiston kasvatti tai muualla opiskellut harrastaja.

Nykyisessä muodossaan orkesteritoiminta alkoi muutaman vuoden tauon jälkeen helmikuussa 2010. Oppilaskonserttien lisäksi jousiorkesteri on tehnyt esiintymiskiertueita Taivalkoskelle, Posiolle ja Kuusamoon joulun ja pääsiäisen aikaan yhteistyössä Kuusamon seurakunnan Kuulas-kuoron kanssa.

Syyslukukaudella 2011 orkesterilla oli yhteissoittoprojekti Suomalaisen barokkiorkesterin FIBO:n kanssa. Yhteinen konsertti pidettiin marraskuun 19. päivänä Kuusamossa.
Lukuvuonna 2011-2012 jousiorkesterin ohjelmistossa oli Pachelbelin Kaanon ja Tico-tico (trad.), jonka Tadeusz Niecko on sovittanut harmonikalle ja nimenomaan Kuusamon jousiorkesterille.
Kevään ohjelmistoon jousiorkesteri harjoitteli elokuvamusiikkia ja orkesterissa kontrabassoa soittavan sellonsoiton opettaja Cornelis Kokin sävellyksiä.
Palkintona yli kahden vuoden ahkerasta työstä jousiorkesteri teki ikimuistoisen esiintymismatkan Tornioon ja Haaparantaan toukokuussa 2012. Matkalla pidettävien konserttien ohjelmisto koottiin kaikista orkesterin siihen asti soittamista kappaleista. Konserteissa kuultiin barokki- ja elokuvamusiikkia, Sibeliusta ja orkesterin hovisäveltäjän Cornelis Kokin teoksia.