Olet täällä

Lainaaminen ja lainojen uusinta

Koe ja näe

asiakas.jpg
Kuusamon kirjastoa voivat käyttää kaikki, jotka noudattavat OUTI-kirjastojen käyttösääntöjä.

Lainaaminen

Aineisto lainataan OUTI-kirjastokortilla. Ensimmäinen kortti on maksuton. Asiakkaaksi rekisteröitymiseen tarvitaan henkilöllisyystodistus, alle 15-vuotiailta takaajan hyväksyntä. Kirjastokortti on henkilökohtainen. Asiakas on vastuussa kirjastokortistaan ja sillä lainatusta aineistosta sekä käyttäjätunnuksen ja PIN-koodin käytöstä. Kirjastokortti oikeuttaa lainaamaan kaikissa OUTI-kirjastojen toimipisteissä.  

Laina-aika

Laina-aika on yleensä 4 viikkoa. Esimerkiksi lyhytlainojen, DVD-levyjen ja konsolipelien laina-aika on 2 viikkoa.

Eräpäivämuistutus

Lähestyvästä eräpäivästä voi saada muistutuksen sähköpostiin. Eräpäivämuistutus on maksuton.

Lainojen uusinta

Lainan voi uusia 5 kertaa, jos siitä ei ole varauksia – poikkeuksena lyhytlainat, joita ei voi uusia. Lainojen uusintaa voi pyytää puhelimitse (puh. 040 860 8900) tai sähköpostitse (kirjasto at kuusamo.fi). Uusimiseen tarvitaan kirjastokortista löytyvä asiakastunnus. Uusinta onnistuu itsepalveluna OUTI-verkkokirjaston kautta. Kirjautumiseen tarvittavan PIN-koodin saa virkailijalta.

Palauttaminen

OUTI-kirjastoista lainattua aineistoa voi palauttaa kaikkiin OUTI-kirjastojen toimipisteisiin. Kiinnioloaikana palautuksia voi jättää myös pääkirjaston palautusluukkuun. Tällöin palautus rekisteröityy seuraavana aukiolopäivänä.

Huomautuskirje ja myöhästymismaksu

Eräpäivän jälkeen palautetusta aineistosta peritään päiväkohtainen myöhästymismaksu. Myös palautuskehotuksen lähettämisestä peritään maksu. Maksut kirjautuvat asiakkaan velkasaldoon. Yli 12 euron velkasaldo aiheuttaa lainauskiellon. Lasten- ja nuorten aineistosta ei peritä päiväkohtaista myöhästymismaksua.

Varaaminen

Kaikkien OUTI-kirjastojen aineistoa voi varata joko itsepalveluna OUTI-verkkokirjaston tai virkailijan kautta. Varaaminen on maksutonta. Noutamatta jääneestä varauksesta peritään maksu.  

Kaukolainaus

Aineistoa, jota ei löydy OUTI-kirjastojen valikoimista, voi tilata kaukolainaksi muista kirjastoista. Kaukolainaus on maksullista.

OUTI-kirjastojen käyttösäännöt