Olet täällä

Talviaktiviteetit

Koe ja näe

Hiihto

Piditpä hiihtämisestä pimeässä kaamoksen keskellä tai valaistuilla laduilla, Kuusamosta löytyy latuja jokaiselle. Keväällä hohtavat hanget kutsuvat erämaan selkosille.

Tarkemmat latutiedot ja reittiohjeet

 

Moottorikelkkailu

Kuusamossa on moottorikelkkareittejä noin 200 km ja moottorikelkkauria noin 400 km.
Kelkkailu on maksutonta Kuusamon kelkkareiteillä ja –urilla.

Ajantasaiset kelkkareittitiedot

 

Lumikenkäily

Kuusamo tarjoaa upeat puitteet lumikenkäilyyn. Voit halutessasi kulkea valmiita reittejä tai sitten samoilla metsissä kuunnellen mitä luonto kuiskii.

Salpalinjan lumikenkäreitti on pituudeltaan 2 km. Reitti kulkee sotahistoriapolkua pitkin ja sen varrella on kohdeopasteita. Reittimerkkinä on sinivalkoinen maalimerkki. Lähtöpiste on osoitteessa Lämsänkyläntie 62 Lahtelassa, P-paikka on vasemmalla puolella tietä ja reitin alku on parkkipaikan kohdalla tien toisella puolella.  reittikartta.pdf

Iiringin lumikenkäreitti on pituudeltaan 9 km. Reitti nousee Iivaaran päälle josta on huikeat näkymät tykkypuiden takaa vanhoihin metsiin. Reitin varrella on tulentekopaikkoja ja Näätälammen autiotupa. Reittimerkki on vihreä maalimerkki. Lähtöpiste on osoitteessa Hiltusentie 211, P-paikka on vasemmalla puolella, tiellä kyltti IIRINKI. Metsähallituksen reittikartta.pdf

Oulangan Kansallipuiston alueen talvireitit

Rukan hiihtokeskus

35 rinnettä, 22 hissiä ja yli 200 hiihtopäivää vuodessa. Rukan rinteet tarjoavat laskulinjoja niin pienille kuin suurille laskijoille sekä maailmanluokan suorituspaikat ammattilaisille ja harrastajille.
Lisää tietoa lasketteluun tästä linkistä.
Rukan alueelta löytyy murtomaahiihtolatuja 88,5 km latuja, joista valaistuja 16 km.
Lisää tietoa Rukan hiihtoreiteistä tästä linkistä

Rukan alueen lumikenkäreitit