Olet täällä

Muut Kuusamon käyntikohteet ja nähtävyydet

Koe ja näe

Kuusamon keskustassa ja lähialueilla on useita tutustumisenarvoisia kohteita.

Historiapolku Kuusamojärven rannalla

Kuusamojärven rannassa Kelanrannan ja Kirkkolahden alueella sijaitsee neljä historiataulua sisältävä historiapolku. Teemoina ovat Kuusamon historia jääkaudesta sota-aikaan, Kelan rannan elämä, Kuusamon seurakunnan ja kirkon historia sekä sota-ajan Kuusamo.

Kuusamon Pyhän Ristin kirkko

Pyhän Ristin kirkko on arkkitehti Bertel Liljeqvistin suunnittelema nk. pitkä kirkko. Kirkko valmistui vuonna 1950 ja se vihittiin virallisesti käyttöön vuonna 1951.
Kirkkoon mahtuu n. 800 sanan kuulijaa.
Pyhän Ristin Kirkossa messu sunnuntaisin kello 10.
Kesäisin kirkko on avoinna tiekirkkona.

Salpalinja; Lahtela-Vanttajan polku

Salpalinja on noin 1200 kilometrin mittainen, massiivinen puolustuslinja, joka rakennettiin vuosina 1940 - 1941 ja 1944 Suomen itärajan puolustamiseksi. Salpalinja kulkee itärajaamme myötäillen Suomenlahdelta Savukoskelle ja sieltä kenttälinnoitettuna aina Jäämerelle saakka. Kuusamossa tarkoituksena oli suojata kirkonkylä itäpuolelta rakentamalla suurimpien järvien välisille kannaksille mm. vahvat panssariesteet. Lahtela-Vanttaja polun varrella on kohteita Salpalinjan, kenttäradan ja tukinsiirtolaitoksen historiaan liittyen. Polun lähtöpiste sijaitsee 13,3 km Kuusamon keskustasta; 6,2 km etelään Kajaanintietä, josta vasemmalle Lämsänkyläntietä 6,1 km. P-paikka on tien vasemmalla puolella, 4,5 km:n pituinen polku alkaa Lämsänkyläntien toiselta puolelta. Katso lisää: Salpalinja