Olet täällä

Kuusamon kesäreittien kehityshanke 2018 - 2020

Koe ja näe

Kesäreittien kehityshankkeen 2018 – 2020 ydin on kehittää valituista olemassa olevista reiteistä turvallisempia, helpommin saavutettavia sekä paremmin matkailun luontoaktiviteettien tämän päivän kysyntää tukevia kokonaisuuksia.

Kehityshankkeen kohderyhmässä ovat valokuvauksen ja luontoliikkumisen harrastajat, patikoijat, polkujuoksijat ja päiväretkeilijät, maastopyöräilijät sekä melojat ja SUP-lautailijat. Hankkeen myötä perustetaan Kuusamojärven melontareitti ja kunnostetaan seuraavat reitit: Karhunkierroksen yksityismaaosuudet Konttaiselta Juumaan, Nissinvaaran reitti sekä Kuntivaaran polku. Reittien opastus uusitaan ja reittien rakenteet sekä käytettävyys saatetaan turvalliselle sekä kestävämmälle tasolle.

Kunnostettua Karhunkierroksen reittiä

Hankesuunnitelman mukainen käytännön töiden vaiheistus on seuraava:

2018: Karhunkierroksen yksityismaaosuus vaihe I – Oulangan kansallispuiston rajalta Ryötingintielle

2019: Karhunkierroksen yksityismaaosuus vaihe II – Ryötingintieltä Kumpuvaaran laavulle, Nissinvaaran reitti sekä Kuusamojärven melontareitti

2020: Karhunkierroksen yksityismaaosuus vaihe III – Kumpuvaaran laavulta Konttaisen suojelualueen rajalle, Kuntivaaran polku

Reittien kehittämistarpeet on tunnistettu yhteistyössä kaupungin, Ruka-Kuusamo Matkailun sekä Metsähallituksen kanssa. Hanke liittyy aiheeltaan ja teemaltaan läheisesti Metsähallituksen Land of National Parks North-hankkeeseen, jossa Kuusamon kaupunki on myös mukana. Hankkeen toteuttajana on Kuusamon Kaupunki ja hanke toteutetaan ajalla 2.4.2018 – 31.12.2020.

Kuusamon kesäreittien kehityshankkeen kohteita tuetaan Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahastosta, jota hallinoidaan edelleen Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman 2014–2020 puitteissa.

Hankkeen hyväksytty kokonaiskustannusarvio on 169 933,20€, josta EU:n osuus on 71 371,94€.

 

lippu_maaseuturahasto_iso.jpg

 

Lisätietoja antaa