Olet täällä

Kirjaston kokoelmat

Koe ja näe

Kirjaston kirjahyllyjä
Kuusamon kaupunginkirjaston kokoelman laajuus on n. 123 500 nidettä (1/17).

Kirjoja 110 000
Nuotteja 2 600
Musiikkiäänitteitä 6 800
Muita äänitteitä 900
DVD-ja Blue ray -levyjä 1 600

Aineisto on luetteloitu OUTI-kirjastojen aineistotietokantaan ja haettavissa OUTI-verkkokirjaston kautta. Vanhempien lehtien tiedot löytyvät varastolehtiluettelosta.

Lehdet

Kirjastoon tulee 16 sanomalehti- ja n. 220 aikakauslehtivuosikertaa. Lehden uusin numero on yleensä luettavissa kirjastossa. Aikakauslehtien vanhempia numeroita voi lainata.

E-aineistot

Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan kirjastoilla on yhteinen e-aineistojen valikoima, joka käsittää mm. kirjoja, sanoma- ja aikakauslehtiä ja musiikki- ja sanakirjapalveluita

Celia-äänikirjat

 

Kotiseutukokoelma

Kirjasto kerää kotiseutukokoelmaan Kuusamoa koskevaa tietopuolista aineistoa (kirjat, lehdet, artikkelit, kartat, pienpainatteet ym.), kuusamolaisten kirjailijoiden kaunokirjallisia teoksia sekä muita kuusamolaisia julkaisuja kuten äänitteitä ja videoita. Kotiseutukokoelman aineisto on tarkoitettu lukusali- ja tutkimuskäyttöön, joten sitä ei anneta kotilainaksi. Useimmiten samasta aineistosta on olemassa myös lainattavia kappaleita.

Mikrofilmit

Kirjastossa on mikrofilmimuodossa sukututkimusaineistoa sekä Koillissanomien vuosikerrat vv. 1950-2015. Mikrofilmin lukulaite on pääkirjastolla kotiseutukokoelmahuoneessa.