Olet täällä

Kirjaston kokoelmat

Kirjaston kirjahyllyjä
Kuusamon kaupunginkirjaston kokoelman laajuus on n. 123 500 nidettä (1/17).

Kirjoja 110 000
Nuotteja 2 600
Musiikkiäänitteitä 6 800
Muita äänitteitä 900
DVD-ja Blue ray -levyjä 1 600

Aineisto on luetteloitu OUTI-kirjastojen aineistotietokantaan ja haettavissa OUTI-verkkokirjaston kautta. Vanhempien lehtien tiedot löytyvät varastolehtiluettelosta.

Lehdet

Kirjastoon tulee 16 sanomalehti- ja n. 220 aikakauslehtivuosikertaa. Lehden uusin numero on yleensä luettavissa kirjastossa. Aikakauslehtien vanhempia numeroita voi lainata. ePress-palvelusta löytyy maakunta- ja paikallislehtien verkkoversioita näköislehtinä. eMagz-palvelussa on aikakauslehtien sähköisiä näköisversioita. Molempia palveluja voi käyttää pääkirjaston langattomassa verkossa ja asiakaskoneilla. Flipster-palvelu tarjoaa verkossa luettavaksi englanninkielisiä aikakauslehtiä. Flipsteriä voi käyttää pääkirjaston asiakaskoneilla sekä kirjaston ulkopuolella syöttämällä kirjautumissivulle kirjastokortin numeron.

E-kirjat

OUTI-kirjastoilla on yhteinen e-kirjojen Ellibs-kokoelma. Ellibs-kirjojen lainaamiseen tarvitaan kirjastokortti ja PIN-koodi.

Celia-äänikirjat

 

Kotiseutukokoelma

Kirjasto kerää kotiseutukokoelmaan Kuusamoa koskevaa tietopuolista aineistoa (kirjat, lehdet, artikkelit, kartat, pienpainatteet ym.), kuusamolaisten kirjailijoiden kaunokirjallisia teoksia sekä muita kuusamolaisia julkaisuja kuten äänitteitä ja videoita. Kotiseutukokoelman aineisto on tarkoitettu lukusali- ja tutkimuskäyttöön, joten sitä ei anneta kotilainaksi. Useimmiten samasta aineistosta on olemassa myös lainattavia kappaleita.

Mikrofilmit

Kirjastossa on mikrofilmimuodossa sukututkimusaineistoa sekä Koillissanomien vuosikerrat vv. 1950-2015. Mikrofilmin lukulaite on pääkirjastolla kotiseutukokoelmahuoneessa.