Olet täällä

Kuusamo 150 unelmaa

Koe ja näe

Kuusamo 150 unelmaa.jpg
Kuusamon kaupungin 150 -vuotisjuhlavuoden kunniaksi toteutettiin 150 kuusamolaisen ikäihmisen unelmaa

Kuusamo 150 -juhlavuoden kunniaksi toteutettu 150 unelmaa -kampanja onnistui yli odotusten. Suuria ja pieniä unelmia toteutettiin nyt päättyneessä kampanjassa yli tavoitteen ja parasta olivat siihen sitoutuneet vapaaehtoiset, kiittelevät kampanjan järjestäjät.

“Kampanja osoitti yhteisöllisyyden ja yhdessä tekemisen voiman. Ikäihmisten unelmia toteuttivat vapaaehtoisten lisäksi lukuisat yritykset ja yhteisöt, joista jokaiselle sydämellinen kiitos”, kiteyttää unelmatyöryhmä ja jatkaa “Semmoista lähimmäisen hoksaamista ja hoksauttamista arkipäivään. Siitä kasvaa vielä parempi Kuusamo meille kaikille”.

Hetkittäin unelmista oli jopa pula, sillä ikäihmiset ovat tyytyväisiä elämäänsä eikä heiltä heidän omien sanojensa mukaan puutu mitään. Tarkalla korvalla olemme kuunnelleet ja etsineet unelmia myös rivien välistä. Kun unelma sitten löytyi, se toteutettiin yhdessä kampanjan järjestäneiden organisaatioiden, vapaaehtoisten auttajien sekä yritysten turvin.

Kuusamon juhlavuoden aikana toteutettujen unelmien kirjo oli laaja. Hautausmaavierailuja, ongintaa, jalkahoitoja, vierailu Rukalla, oman idolin tapaaminen, kirkkovenesoutu, poroajelu ja taideteoksen tekeminen olivat kaikki asioita, joista ikäihmiset unelmoivat. Toteuttajat saivat kiitokseksi kunniakirjan. Kampanjassa toteutettu Yksin jouluaan viettävien jouluaaton tapahtuma varmasti lunasti paikkansa tulevillekin vuosille.

Kampanjan hengen toivotaan jäävän elämään Kuusamossa. Viime kädessä juhlavuoden viesti on, että lähimmäisen kuunteleminen ja yhdessä tekeminen tuovat hyvää mieltä kaikille osapuolille.Kuusamo 150 unelmaa -kampanjan järjestivät Kuusamon seurakunta ja kaupunki yhdessä Vanhassa vara parempi ja Tuuhan Völöjyyn -hankkeiden kanssa.

Kuusamo 150 unelmaa -kampanjan päätös- ja kiitosjuhla unelmien toteuttajille järjestettiin Kuusamon seurakuntatalolla ma 28.1.2019.

Lisätietoja

Eine Korhonen, puh. 040 751 2175, eine.korhonen(a)koillismaanseudumuisti.fi
Tuuhan Völöjyyn -hankkeen projektityöntekijä

Marjatta Karvola, puh. 050 591 3440, marjatta.karvola(a)evl.fi
Kuusamon seurakunta

Pirkko Määttä, puh. 040 860 0110, pirkko.maatta(a)kuusamo.fi
Kuusamon kaupungin hyvinvointikoordinaattori

Susanna Veteläinen, puh. 040 860 8768, susanna.vetelainen(a)kuusamo.fi
Kuusamon kaupungin palveluohjauksen ja kuntoutuspalvelujen esimies